27. september 2020
Karen Blixen Museet har med fondsmidler nu fået fuld finansiering af deres nye treårige visionsplan.
Karen Blixen Museet har med fondsmidler nu fået fuld finansiering af deres nye treårige visionsplan.
Foto: Annemette Kuhlmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støttemillioner vælter ind til Karen Blixen Museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støttemillioner vælter ind til Karen Blixen Museet

A.P Møller Fonden har bevilget 5,5 mio. kr. til den nye treårige strategivision for Rungstedlund

Opdateret 30. marts 2020 kl. 12:06
Ugebladet Hørsholm - 27. marts 2020 kl. 12:10
Af Morten Timm

For nylig kunne Karen Blixen Museet glæde sig over fondsstøtte på over 11 millioner kroner. Og nu er pladen fuld for det lokale museum, der netop har modtaget yderligere millionsstøtte fra A.P. Møller Fonden.

Det oplyser museets direktør Elisabeth Nøjgaard i en pressemeddelelse.

A.P. Møller Fonden har givet 5,5 millioner til Karen Blixen Museets finansiering af ny treårsstrategi - og med de allerede bevilgede millioner fra henholdsvis Aage og Johanne Louis-Hansens Fond (4 mio. kr.) og Augustinus Fonden (5,5 mio. kr.) har museet samlet fået 17 millioner kroner til projektet - og det er fuld finansiering, hvilket glæder museumsdirektøren.

arrow Læs også: Historisk istandsættelse af Blixen-museet
Et levende hjem

”Med denne generøse støtte er visionen for programmet i huset finansieret. Blixen donerede sit hjem og 15 hektar enestående natur til os alle, for at det skal være et åndehul i den store by. Det ønsker vi at honorere ved at invitere indenfor, og udenfor, i et levende hjem med et program om, hvad natur og fortælling kan lære os om at være menneske i samtiden, fortiden og fremtiden. Blixen besad et utroligt mod og stor kreativitet på så mange felter. Det vil vi gerne leve op til, og det bidrager den flotte støtte til at realisere,” siger Elisabeth Nøjgaard.


Elisabeth Nøjgaard, direktør for Karen Blixen Museet, glæder sig over, at Rungstedlund modtager i alt 17 millioner i fondsmidler til museets nye vision. Foto: Simon Klein-Knudsen/Ritzau Scanpix
Visionen for Rungstedlund

Karen Blixen Museets nye vision bærer overskriften ”Et historisk hus med en rute ud i verden og ind i litteraturen” ønsker museet at gribe dette momentum og etablere sig som det åbne mødested nord for København, hvor kultur, litteratur og natur smelter sammen.

Museets nye vision rummer bl.a. en ombygning af caféen i museets Magasinbygning, udvidelse af åbningstiden med aftenåbent på hverdage og et levende litterært program med samtaler, debat og aktiviteter.

Programmet vil være med inspiration fra Blixenske temaer som mod, kreativitet, identitet, skæbne og forholdet mellem natur og menneske. I museets nyåbnede Madam Carlsens Café, opkaldt efter Blixens husbestyrerinde Caroline, suppleres museumsbesøg med et attraktivt menukort.

arrow Journalist og forfatter får årets Rungstedlundpris
11. maj 2020 kl. 13:24 Opdateret: kl. 15:53
arrow Ny vision: Tocifret millionstøtte til Karen Blixen Museet
14. marts 2020 kl. 10:30 Opdateret: kl. 10:10
Har debatten om sexisme taget overhånd?