24. juni 2021
Der var mødt 50 personer op fra idrættens i Hørsholm til at debattere, hvad en ny idrætspolitik i kommunen skal rumme.
gallery icon

Se billedserie

Der var mødt 50 personer op fra idrættens i Hørsholm til at debattere, hvad en ny idrætspolitik i kommunen skal rumme.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sporten samlet til borgermøde: Ny idrætspolitik ved at tage form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sporten samlet til borgermøde: Ny idrætspolitik ved at tage form

Hvor skal den lokale sportsverdens bevæge sig hen? 50 personer fra Hørsholms idrætsforeninger var samlet til borgermøde for at drøfte input til ny idrætspolitik i Hørsholm

Ugebladet Hørsholm - 21. januar 2020 kl. 17:00
Af Morten Timm

Hvad vil vi med idrætten i Hørsholm?

Det var det overordnede spørgsmål, da Hørsholm Kommune mandag havde inviteret til borgermøde i skøjtehallens lounge for at få input til en nyformuleret og ajourført idrætspolitik, der gerne skulle være på plads til politisk vedtagelse lige efter sommerferien.

"Det er vigtigt, at vi en gang i mellem stiller os spørgsmålet, om det vi gør er godt nok. Og sidst vi gjorde det, er over 10 år siden. Som politikere er vi forpligtiget til at prøve at kigge ind i fremtiden for Hørsholms idrætsliv. Her er det afgørende, at vi også spørger foreningerne og brugerne," siger Nadja Maria Hageskov (K), formand for Sport-, fritids- og kulturudvalget, til Ugebladet i borgermødets pause.

arrow Læs også: Konkurrence: Vind billetter til Mamma Mia og 'Vinter i Tivoli'
Nye trends hele tiden

Foreløbig er der ikke fældet noget konkret ned om den ny idrætspolitik, men med mandagens møde og anden borgerinddragelse vil den i den kommende tid så småt begynde at tage form.

Omkring 50 repræsentanter fra Hørsholms idrætsliv var mødt op og sammen med otte politikere fra Hørsholm Kommunalbestyrelse blev de af Esben Danielsen, direktør i Lokale- og anlægsfonden, inspireret til at tænke i nye baner, idrætsgrene og fællesskab, fordi der hele tiden dukker nye trends op.

De senere år har aktiviteter som padeltennis, standup paddle, cross fit og vinterbadning vundet stærkt frem.

"Man skal tage alvorligt, hvad folk vil, og vi lever i en tid, hvor det skal være nemt at komme til og prøve af," sagde Esben Danielsen og opfordrede til at droppe siloerne i idrætten og tænke mere i fællesskaber, hvor events og historiefortælling er mere bærende elementer.

Mange inaktive

"Vores største problem er inaktivitet, og det handler om at få flere ind i idrætten end de allerede engagerede borgere. Det kræver nogle andre greb, hvor vi skal lægge behov og aktiviteter sammen," sagde han videre.

På spørgsmålet om kommunens rolle omkring idrætten, slog Esben Danielsen fast, at den skal være god til at understøtte og faciliterer klubberne.

Høj idrætsdeltagelse

På idrætsområdet skiller Hørsholm sig markant ud ved at være en af de kommuner i landet med den højeste idrætsdeltagelse. Næsten seks ud af ti Hørsholmborgere dyrker sport.

Tilsammen har Hørsholms idrætsforeninger og klubber (incl. spejderforeninger) 15.000 aktive medlemmer, og heraf bor de godt 13.000 personer i kommunen.

Per Holten Møller fra Rungsted Ishockey Klub ville gerne høre politikerne om idrættens økonomiske placering i Hørsholm Kommune, og hvorvidt den vil blive udvidet.

Det fik han ikke svar på, for ifølge de radikales Henrik Klitgaard er der stor forskel i prioriteringen hos de enkelte partier, og han var sammen med den konservative udvalgsformand Nadja M. Hageskov også ærgerlig, at det havde været nødvendigt at spare på idrætsområdet i Hørsholm.

Michael Esmann fra HUI opfordrede til, at man i den ny politik fik sat nogle rammer og en retning, som kunne lade sig gøre med nogle mål, der kunne nås.

arrow Team Hørsholm stifter ny prestigefyldt sportspris
20. januar 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 16:47
arrow Badmintonstjerner i kamp i Hørsholm
20. januar 2020 kl. 10:25 Opdateret: kl. 08:00
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?