20. januar 2021
Borgmester Morten Slotveds 50 års fødselsdagsreception blev en af de sidste festligheder på det nuværende rådhus på Ådalsparkvej, som et politisk flertal nu ønsker forberedt til salg. Men hvor kommunens admininstration skal bo efter de næste tre år på Slotsmarken er fortsat uarklaret.
Borgmester Morten Slotveds 50 års fødselsdagsreception blev en af de sidste festligheder på det nuværende rådhus på Ådalsparkvej, som et politisk flertal nu ønsker forberedt til salg. Men hvor kommunens admininstration skal bo efter de næste tre år på Slotsmarken er fortsat uarklaret.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slotveds uafklaret om nyt rådhus: Men vi kommer ikke tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slotveds uafklaret om nyt rådhus: Men vi kommer ikke tilbage

Flertal i Økonomiudvalget har besluttet at forberede rådhusgrunden på Ådalsparkvej til salg

Opdateret 10. februar 2020 kl. 11:54
Ugebladet Hørsholm - 07. februar 2020 kl. 18:00
Af Morten Timm

Hvor fremtidens rådhus i Hørsholm skal ligge er fortsat uafklaret - men når flyttefirmaet i næste uge tømmer rådhuset for midlertidigt at flytte til Slotsmarken 13 er det et endegylidgt farvel til at have rådhus i den tidligere skole på Ådalsparkvej.

Det slår borgmester Morten Slotved (K) fast overfor Ugebladet.
"Vi skal ikke tilbage hertil, og jeg vil ikke - som forholdene er - stå til ansvar for, at der skal være rådhus i de her bygninger igen," siger borgmesteren og afskriver dermed muligheden for en skimmelsvamp-renovering, der koster op mod 25 mio kr.

Efter torsdagens Økonomiudvalgsmøde vedtog et flertal, at Ådalsparkvej 2 nu skal forberedes til salg, og der er besluttet at afholde et temamøde i Hørsholm Kommunalbestyrelse om, hvad der skal ske på Ådalsparkvej-grunden i forbindelse med et salg.

Mulighederne er flere, fx rækkehuse, tæt lav bebyggelse, parcelhuse, erhverv eller måske privatskole. Skulle man bygge et helt nyt rådhus på Ådalsparkvej er det anslået til at koste 180 mio. kr.

arrow Læs også: Lokalt samarbejde: Home, HHM og Danske Bank går sammen om nybyg
Meget åbent

Selv har Morten Slotved ikke gjort sin stilling op. Nu skal det først drøftes på det politiske temamøde.
Han er heller ikke afklaret på, hvor Hørsholm Rådhus skal ligge på længere sigt.

"Det er fortsat meget åbent, hvor vi skal have et nyt rådhus," erklærer borgmesteren, men der er flere muligheder i spil, tilføjer han.

Det indkredser sig enten til, at de bliver på Slotsmarken, hvor de flytter ud i næste uge, eller at man kommer til bymidten i Hørsholm.

Her er den gamle politistation en mulig placering, men Dades, ejerne af Hørsholm Midtpunkt, har også planer om at udvide og bygge boliger i forbindelse med Midtpunkt på østsiden mod Usserød Kongevej. Her kunne kommunen leje sig ind og etablere rådhus.

En tredje mulighed er ved Trommen og bygge ovenpå.
Endelig er der et område bag Gågaden på parkeringspladsen ud mod Usserød Kongevej, hvor der kunne bygges.

"Nu skal vi med vores egen konsulent se på de forskellige løsninger, og hvad der er muligt," oplyser Morten Slotved.

DF stemte nej

Dansk Folkepartis Glen Madsen stemte som den eneste nej til på nuværende tidspunkt at forberede Ådalsparkvej 2 til salg, idet han ikke finder det nuværende materiale kvalificeret til at træffe en så vidtgående beslutning.

"Set med Dansk Folkepartis øjne er det meget langt fra ”Velfærd fremfor mursten”-strategien, hvor hensigten var at reducere rådhusets årlige driftsomkostninger fra omkring 6 mio. kr. til 3,5 mio. kr. Konservative, Socialdemokratiet og Radikale i Hørsholm må jo have masser af penge, siden de kan træffe beslutninger med så store potentielle udgifter," siger Glen Madsen.

Den årlige husleje på Slotsmarken ligger på 8,5 mio. kr., og skal der bygges et nyt rådhus i bymidten vurderes det til at koste mellem 210 og 330 mio. kr.

Alternativt er huslejen i nyt byggeri i tilknytning til Hørsholm Midtpunkt vurderet til 11 mio. kroner.

arrow Byggestrid: Fjerde dans på Hulsøvang
19. februar 2020 kl. 18:30 Opdateret: kl. 17:26
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?