7. august 2020
Borgmester Morten Slotved åbnede udstillingen med, fra venstre, børnene Miron, Lia, Akar, Aya, Armia og Avin, som alle har været med til at skabe reliefferne i fællesskab med 30 beboere på Sjælsmark. Foto: Albert Ostenfeld
Borgmester Morten Slotved åbnede udstillingen med, fra venstre, børnene Miron, Lia, Akar, Aya, Armia og Avin, som alle har været med til at skabe reliefferne i fællesskab med 30 beboere på Sjælsmark. Foto: Albert Ostenfeld
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjælsmarks børn udstiller på biblioteket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjælsmarks børn udstiller på biblioteket

'Keramiske relieffer' er værker lavet af børn på udrejsecentret og kan ses frem til 2. august

Ugebladet Hørsholm - 03. juli 2020 kl. 09:40
Af Fred Jacobsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frem til 2. august kan du på Hørsholm Bibliotek se udstillingen 'Keramiske Relieffer', der består af keramiske relieffer, som er lavet af beboerne på Udrejsecenter Sjælsmark.

arrow Læs også: Coronavirus udskyder familiers flytning fra Sjælsmark

Udstillingen er resultatet af et socialt kunstprojekt i Udrejsecenter Sjælsmark og Hjemrejsecenter Avnstrup og fokuserer på den kunstneriske, skabende proces, på fællesskabet og på synlighed.

Alle beboere i Sjælsmark, der har haft lyst til at deltage i fælles ler-workshops, har modelleret en serie af relieffer, som de efterfølgende har glaseret.

Omkring 40 beboere har hidtil bidraget, og flere kommer til ved en workshop i Avnstrup.

Deltagerne udstiller deres arbejder samlet på flere lokale biblioteker, og den første udstilling er den, der i resten af juli måned kan ses på Hørsholm Bibliotek. Derefter flytter reliefferne til Avnstrup, hvor de bliver sat op som en permanent udsmykning.

Ved ferniseringen torsdag eftermiddag talte borgmester Morten Slotved om vigtigheden af at udtrykke sig kreativt og derigennem kommunikere sine budskaber. I reliefferne ses mennesker og natur, som er universelle elementer, alle kan forholde sig til uanset, hvor vi kommer fra, og hvor vi bor.

'Keramiske Relieffer'er støttet af Augustinus Fonden, BUPL's Solidaritets- og Kulturfond og Cerama. Projektet er arrangeret af Kunstskole i Sjælsmark og Værksted for kunst og håndværk med billedkunstnere og Røde Kors frivillige Tine Hecht-Pedersen, Hanne Ravn Hermansen, Tine Jakobsen, Gitte Ladegaard, Camilla Berner og Karen Land Hansen, i samarbejde med Røde Kors.

Kunstskole og Værksted for kunst og håndværk er hver anden onsdag i Sjælsmark.

For nogle af Sjælsmarks beboere vil der blive et gensyn med reliefferne, for beboerne fra Udrejsecenter Sjælsmark flytter selv til Avnstrup.

arrow 70 underretninger på kun ni måneder
09. december 2019 kl. 12:20 Opdateret: kl. 01:27
arrow Hørsholm klar til at købe Sjælsmark
21. november 2019 kl. 08:00 Opdateret: kl. 01:28
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?