30. maj 2020
Sådan forestiller Kristian von Hornsleth sig at 'Forskeren' tager sig ud, når den er på plads på Stadion Allé. Illustration: Hornsleth Studio
Sådan forestiller Kristian von Hornsleth sig at 'Forskeren' tager sig ud, når den er på plads på Stadion Allé. Illustration: Hornsleth Studio
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sidste step: 100.000 for at få 'Forskeren' på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste step: 100.000 for at få 'Forskeren' på plads

Multikunstner Kristian von Hornsleths tonstunge skulptur af DNA-forsker Eske Willerslev mangler kun penge til fundamentet

Opdateret 14. februar 2020 kl. 12:18
Ugebladet Hørsholm - 14. februar 2020 kl. 11:45
Af Fred Jacobsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tiden nærmer sig, hvor 'Forskeren', multikunstner Kristian von Hornsleths skulptur af DNA-forsker Eske Willerslev, skal rejses på Stadion Allé. Går alt efter planen, kan det allerede være tilfældet før eleverne på Rungsted Gymnasium og Vallerødskolen går på sommerferie.

arrow Læs også: 'Forskeren' klar efter sommeferien

Skulpturen er en donation fra kunstneren til Hørsholm Kommune, der dog ikke helt slipper for udgifter til at få værket op at stå.

Solidt fundament

Den tonstunge skulptur af bronze er 2,5 meter høj og skal stå på et solidt fundament. Det fundament sørger Hørsholm Kommune for.

Sport-, fritid- og kulturudvalget (SFKU) har derfor sat finansieringen af fundamentet på dagsordenen på det næste udvalgsmøde, hvor der søges om udvalgets opbakning til at finde 100.000 kr. til dette arbejde.

Forslaget er, at pengene tages fra de godt 6,5 millioner kr., der er det samlede rådighedsbeløb i idrætspuljen i 2021. Oven i engangsudgiften til fundamentet kommer der så en årlig driftsudgift på 3.360 kr. i forbindelse med skulpturen.

Hylder sport og videnskab

Kristian von Hornsleth donerede i 2016 skulpturen 'Forskeren' til Hørsholm Kommune som en hyldest til ungdommen, sporten, kulturen og videnskaben.

Kunstneren har søgt finansiering til projektet og kom til sidst i mål med støtte fra blandt anden Team Hørsholm.

Organisationen, der støtter eliteidrætten i Hørsholm, købte selv 25 mindre udgaver af skulpturen, der hvert år skal gives til den, der udnævnes til den nystiftede pris Årets Sportsnavn, der uddeles for første gang, når kommunens idrætsstjerner hyldes senere på foråret.

arrow Årets Idrætsnavn væltede sig i succes
28. februar 2020 kl. 11:35 Opdateret: kl. 11:48
arrow Team Hørsholm stifter ny prestigefyldt sportspris
20. januar 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 16:47
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?