18. januar 2021
Alle de nye skolebørn hilser the corona-way på skoleleder Michael Geilager. 

Foto: Morten Timm
gallery icon

Se billedserie

Alle de nye skolebørn hilser the corona-way på skoleleder Michael Geilager. Foto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billedgalleri fra første skoledag: Velkommen til Vallerødskolens vigtigste dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billedgalleri fra første skoledag: Velkommen til Vallerødskolens vigtigste dag

Første skoledag for 60 nye skolebørn, der laver corona-hilsen med skoleleder Michael Geilager, når håndtrykket er sat i karantæne

Ugebladet Hørsholm - 12. august 2020 kl. 05:30
Af Morten Timm

De har ventet og ventet hele sommeren på denne dag - forsinket og udskudt på grund af coronaen - og endelig kunne de mandag kl. 9 tage deres nye skoletaske på ryggen samt mor og far i hånden og møde ind på den allerførste dag i deres nye skoleliv.

arrow Læs også: 50 år med Hørsholms lille frie grundskole

I bagende sommervarme hilser Vallerrødskolen på de 60 nye elever i 0. klasse, hvor skoleleder Michael Geilager byder velkommen ude på skolens grønne område i svalende skygge af nogle høje træer.

"I dag er årets vigtigste dag på Vallerødskolen, og det er fordi, I starter her. Og så fylder skolen også 50 år i år," fortæller Michael Geilager.

Ekstra lang ventetid

Egentlig skulle de nye 0. klasser være begyndt 1. maj, men det satte corana-nedlukningen en effektiv stopper for. Derfor måtte børnene væbne sig med ekstra tålmodighed og vente tre måneder mere på første skoledag.

"De var selvfølgelig ærgerlige over udskydelsen, men godt at de kunne blive i børnehaven. Og nu er de bare virkelig klar til skolestart," fortæller Cecilie Broerson, mor til tvillingerne Agnes og Ellie på 6 år.

Tre spændte pige på seks år - heraf tvillingerne Agnes og Ellie (th.) - klar til at starte i 0. klasse på Vallerødskolen. Fotos: Morten Timm

Corona-hilsen

Inden alle de nybagte skolebørn enkeltvis bliver råbt op og får en corona-hilsen med albuen af skoleleder Michael Geilager, fortæller han om skolens tre værdier: Fællesskab, engagement og faglighed.

"Ingen behøver at blive verdensmester her, men man skal yde noget, og man skal lære noget; regne, læse og skrive" siger han og tilføjer.

"Men der også noget, I kommer til at lære, som vi slet ikke ved noget om i dag, fordi udviklingen går så stærkt..."

Derefter er det så ind i deres klasselokale, hvor de to og to på vejen bliver hilst velkommen af en flag-allé af de lidt større elever.

10 års skolegang venter forude for dem Geilager kalder Vallerødskolens 6. generation af børn, og som nu er en del af skolens 669 elever.

arrow Kendskab til PCB på skole i over 10 år
12. august 2020 kl. 07:30 Opdateret: kl. 17:17
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?