6. juni 2020
Kogræsserforeningens seks kvier nyder det friske græs.
gallery icon

Se billedserie

Kogræsserforeningens seks kvier nyder det friske græs.
Foto: Torben Rohde
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SE billeder: Her går de gode bøffer på græs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SE billeder: Her går de gode bøffer på græs

Kogræsserforeningen i Usserød ådal har sendt seks limousine-kvier på græs til oktober

Opdateret 20. maj 2020 kl. 18:10
Ugebladet Hørsholm - 20. maj 2020 kl. 17:00
Af Fred Jacobsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man holder af en god bøf, kan man godt fornemme kvaliteten af det, der nu går omkring og græsser i Usserød ådalen i Hørsholm.
Og der går da også et halvt hundrede medlemmer af Usserød Ådalens Kogræsserforening og ser frem til 7.-8. oktober, når kvierne skal slagtes og fordeles i medlemmernes frysere.

arrow Læs også: Pizzeria-brand lukker boghandel
Limouisnekvier

Det er et par uger siden, at seks kvier af Limousine-racen blev sluppet løs på et sammenlagt 10 ha stort område nord og syd for Mortenstrupvej i Hørsholm.

De vejede ifølge Svend Muusmann fra køgræsserforeningen omkring 360 kg, da de blev sluppet ud til græsning - og skulle gerne nå op på 450 kg, når de skal lade livet.

"Så vi går og håber, at alle seks er der, når vi når dertil," siger Svend Muusmann.

Hegns- og arealpleje

Det handler så ikke alene om at få det fine kød i fryseren for kogræsserforeningens medlemmer, som er aktive fra sidst i marts til midt i oktober.

For inden kvierne sættes ud, skal indhegningen gennemgås, defekte hegnspæle udskiftes, bevoksningen under og langs med hegnet klippes og afskæres med buskrydder og le.

Slåning langs med hegnet gentages 3-4 gange i løbet af sæsonen, og "hegnsholdet" har et anslået timeforbrug på 150 - 200 timer.

25 kg kød til hver

Fra kvierne sættes på græs primo maj og indtil slagtning medio oktober er der dagligt tilsyn af kvierne af foreningens medlemmer.

En kvie koster ca. 10.000 kr., som, ud over arbejdet, er medlemmernes investering i de ca. 25 kg kød, de skønsmøssigt hver får ud af det, når det bliver efterår.

Enkeltemedlemmer har købt en kvart - ca. 50 kg - mens andre medlemmer deltaer i arbejdet uden at få fryseren fyldt op.

arrow Huleforskeren fra Hørsholm går efter veje ingen andre går
16. maj 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:03
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?