17. januar 2021
Knud Søgaard fyldte 95 år og fik alligevel fejret det med familie, venner og naboer.
gallery icon

Se billedserie

Knud Søgaard fyldte 95 år og fik alligevel fejret det med familie, venner og naboer.
Foto: Klaus Søgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SE BILLEDERNE: Da en rigtig træls dag blev en dag de aldrig glemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SE BILLEDERNE: Da en rigtig træls dag blev en dag de aldrig glemmer

Knud Søgaard fra Hørsholm fyldte fredag 95 år på en dag, der trods alverdens genvordigheder blev en mindeværdig en af slagsen

Ugebladet Hørsholm - 06. april 2020 kl. 17:30
Af Fred Jacobsen

Grethe og Knud Søgaard bor i Hørsholm, men stammer fra Nordjylland. Og der siger man, at når noget på nordsjællandske breddegrader er noget nær en katastrofe, så er det rigtig træls.

arrow Læs også: SE BILLEDERNE: Musik spreder glæde på plejehjem

Det var rigtig træls, at Knud ikke som planlagt kunne fejre sin 95 års fødselsdag på stamrestauranten Trekosten i Nivå Havn med familie og venner.

Der kom noget virus på tværs, og udsigten til en skøn fest med masser af gode venner og hyggeligt samvær var derfor ændret til en udsigt til kedsomhed og selvisolation.

Sådan blev det ikke. Langt fra.

  • Ugebladet har opfordret læserne til at sende fortællinger om en hverdag i coronakrisen.
  • Vi bringer dem her og i avise og deler dem med Hørsholm Lokalarkiv.
  • Denne historie er fortalt til os af Klaus Søgaard, Knuds ældste søn.
  • Du kan fortælle din til ugebladet.red.@sn.dk eller til hoarkiv@museumns.dk.
En helt særlig fødselsdag

"Det blev en helt fantastisk dag, som vi alle vil huske," fortæller Grethe og Knuds ældste søn, Klaus, til Ugebladet. "En helt særlig fødselsdag."

For da restauranten lukkede ned sammen med resten af Danmark, stak fødselaren og sønnerne, Klaus, Peter og Niels hovederne sammen for at finde ud af, hvordan dagen alligevel kunne blive til en fest. Efter at have lovet restauratøren, at de vender tilbage på Knuds 100 års dag.

Skål på afstand

Resultatet af overvejelserne blev et festligt tag-selv morgenbord i haven, hvor gæsterne på skift - og med god afstand til hinanden - kunne forsyne sig og skåle med fødselsdagsbarnet Knud, der sammen med sin Grethe på 91 år befandt sig i stuen - i sikker virusafstand fra fødselsdagsgæsterne, og der var aldrig på noget tidpunkt flere en ti ad gangen.

"Det blev en vidunderlig dag, hvor familie, venner og naboer på skift og i respekt for alle restriktioner kunne ønske tillykke med den store dag," fortæller Klaus Søgaard.

Sol fra en skyfri himmel

Selvom det ifølge ældstesønnen var en anelse køligt i skyggen på terrassen på Valmuevej, var dagen velsignet med sol fra en skyfri himmel, som desuden blev udnyttet til en køretur med fødselaren på Strandvejen og en afsluttende middag i den nære familien.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?