22. september 2020
Medarbejder an kommer på cykel til tonerne fra Ida Riegels cello.
gallery icon

Se billedserie

Medarbejder an kommer på cykel til tonerne fra Ida Riegels cello.
Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SE BILLEDER OG VIDEO: Kringle, koldskål, kaffe og en cyklende cellist får Hørsholm-virksomheds medarbejdere op på cyklen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SE BILLEDER OG VIDEO: Kringle, koldskål, kaffe og en cyklende cellist får Hørsholm-virksomheds medarbejdere op på cyklen

Biotekvirksomheden Gubra på Hørsholm Kongevej lagde tidligere i dag hus til opvarmning til årets Vi Cykler På Arbejde Kampagne

Ugebladet Hørsholm - 10. juni 2020 kl. 16:30
Af Fred Jacobsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Altså vi forsker jo i fedme, og vil også gerne forebygge. Så der er selvfølgelig et stærkt sundhedsaspekt i, hvorfor vi gør det," siger Jacob Jelsing, der er den ene af Hørsholm-virksomheden Gubras stiftere.

arrow Læs også: Pas på derude: To sekunder mere skal give færre cyklistulykker
Cyklede med cello

Og han gik - eller cyklede - foran som et godt eksempel, da han tidligere i dag rullede ind på pladsen foran virksomheden på sin racer efter en tur på ca. 45 km fra hjemmet i Roskilde. Med godt 33 km i timen i snit.

Her blev han, som alle andre cyklende, gående og kørende medarbejdere, modtaget med blide toner fra den prisvindende Ida Riegels cello, friskbagt kringle fra Gubras køkken, koldskål og kaffe.
Og selvfølgelig var Ida Riegels i dagens anledning cyklet til Hørsholm med sin cello på nakken i en knaldrød instrumentkasse.

Corona kom i vejen

Dagens anledning for dette setup i den tidligere junisol var at varme op til kampagnen Vi Cykler På Arbejde, som Dansk Cyklistforbund står bag, og som virksomheder kan deltage i.
Vi Cykler På Arbejde plejer at køre i maj måned, hvor virksomheders medarbejdere internt og med hinanden konkurrerer om, hvem der cykler flest kilometer til og fra arbejde.
Nu har coronakrisen udsat den til september med noget opvarmning sidst i maj og hele juni.

Hovedsponsor for kampagne

Gubra vil gerne motivere sine medarbejdere til at cykle og er derfor hovedsponsor for Vi Cykler På Arbejde både i år og i 2021.
Derud over tilbyder virksomheden alle sine medarbejdere en elcykel gennem en firmaleasingaftale, der gør, at de kan få en kostbar elcykel til en god pris.
"Vi har lige lavet en aftale med at firma om at levere cyklerne, og der er rift om dem. Vi vil gerne have folk ud af deres biler, også for miljøets skyld," siger Jacob Jelsing.

Dansk Cyklistforbund registrerer ca. 60.000 deltagere i kampagnen. Ifølge direktør Claus Bondam, der deltog i opvarmningen hos Gubra, betyder den hvert år, at der kommer to procent nye cyklister til.

Kort til arbejde

"Næsten halvdelen af medarbejderne i landets virksomheder har ti kilometer eller mindre på arbejde hver dag. Dem vil vi gerne motivere til at tage cyklen, for der er jo godt med trængsel på vejene," siger Claus Bondam.
Det passer godt til Gubras medarbejderstab, der ifølge Jacob Jelsing bor 7-15 kilometer fra deres arbejdsplads.

Denne onsdag morgen var der fyldt godt op med biler på Gubras parkeringsplads, mens enkelte cyklister rullede ind med pæn afstand mellem hinanden i løbet af den time, arrangementet varede.

Plads til forbedring

Cyklistforbundets direktør se derfor, at der også hos en så aktiv virksomhed som Gubra er potentiale for forbedring.
"Det er der, og kampagnen er jo en god anledning til at tage en dialog om, hvordan du transporterer dig, og for virksomhederne kan der være god økonomi i det i kraft af mindre sygefravær. Så det er en god investering. Det skal dog være ledelsen, der går foran," lyder det fra Claus Bondam.

Bruger af overskuddet

I Hørsholm-virksomheden Gubra er det noget, der bliver taget alvorligt: Gubra bruger hvert år ti procent af virksomhedens overskud til sundhedsfremmende og grønne initiativer.
Gubra har 170 medarbejdere og havde i 2018 et overskud på 18 millioner kroner.

arrow Birger på cyklen for at redde hjerter
30. august 2019 kl. 07:16 Opdateret: kl. 01:35
Har debatten om sexisme taget overhånd?