2. december 2020
Transportminister Benny Engelbrecht og DSBs adm. dir. Flemming Jensen nyder en kop kaffe ved åbningen af Stationsstuen i Haslev 8. juni. Foto: Bjarke Ørsted, DSB
gallery icon

Se billedserie

Transportminister Benny Engelbrecht og DSBs adm. dir. Flemming Jensen nyder en kop kaffe ved åbningen af Stationsstuen i Haslev 8. juni. Foto: Bjarke Ørsted, DSB
Foto: BJarke Ã~rsted
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rungsted Kyst Station får egen dagligstue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rungsted Kyst Station får egen dagligstue

DSB søger butikschef til det nye koncept, der åbner i slutningen af august

Opdateret 01. juli 2020 kl. 12:44
Ugebladet Hørsholm - 19. juni 2020 kl. 17:30
Af Morten Timm

Togpendlerne og passagererne kan se frem til en mere hjemlig og hyggelig atmosfære, når de i fremtiden skal benytte Rungsted Kyst Station.

arrow Læs også: DEBAT: Dejligt med den nye stationsstue i Rungsted

DSB åbner nemlig et helt nyt koncept, de kalder 'Stationsstuen', på den lokale Kystbanestation.

Stationsstuen er en hybrid mellem en kiosk og en café, og den skal bidrage til at skabe gode kundeoplevelser både før og efter rejsen, oplyser retailchef i DSB Ulrik Harms Bauer.

Som det første sted er det nye koncept netop indviet på Haslev Station, og i slut august start september følger Rungsted Kyst Station efter.

"Stationen er en vigtig del af kundens rejse, og hvis kunden har en god oplevelse på stationen, for eksempel hvis der er liv, aktiviteter og god energi, så vil kunden samlet set få en bedre rejseoplevelse," siger Ulrik Harms-Bauer, der er ansvarlig for udvikling af stationsstue-konceptet, i en pressemeddelelse.

Dagligestue-look

Med cirka 20 siddepladser og et hyggeligt og hjemligt dagligstue-look vil man indbyde kunderne til at blive og nyde kaffen og croissanten. Man kan også købe billetter og tanke Rejsekortet op eller spille et spil og bytte en bog i Stationsstuen, mens man venter på toget.

Inspirationen kommer fra Holland, hvor der allerede er 50-60 "Huiskamer", som betyder dagligstue.


Sådan tager den nye Stationsstue sig ud i Haslev, men DSB understreger, at kommende stationsstue på Rungsted Kyst Station kommer til at se helt anderledes ud Foto: Bjarke Ørsted, DSB
Søger butikschef

Udover at få indretningen på plads søger DSB også en butikschef til det nye koncept.

"Butikschefen må meget gerne være lokal - dog er det ikke et krav. Til gengæld er det et krav, at han eller hun forstår at skabe en hyggelig og hjemlig stemning, som gør at kunderne får en god oplevelse og kommer igen," siger Ulrik Harms-Bauer.

DSB har planer om at åbne cirka 10 stationsstuer over de kommende år.


DSBs nye koncept 'Stationsstuen', som om få måneder åbner på Rungsted Kyst Station, er en hybrid mellem en kiosk og café. Foto: Bjarke Ørsted, DSB
arrow Kom til hjemlig hygge hos Lone i stationsstuen
15. september 2020 kl. 09:25 Opdateret: kl. 09:19
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?