29. november 2020
Fred Jacobsen, redaktør på Ugebladet Hørsholm
Fred Jacobsen, redaktør på Ugebladet Hørsholm
Foto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: REDAKTØREN MENER: Køb lokalt, fordi det giver mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REDAKTØREN MENER: Køb lokalt, fordi det giver mening
Ugebladet Hørsholm - 20. maj 2020 kl. 12:15
Af Fred Jacobsen, lokalredaktør på Ugebladet Hørsholm

Hvis du oplever, at denne uges udgave af Ugebladet er tyndere end den plejer at være, så er forklaringen enkel: Der er ikke blevet købt lokalt.

arrow Læs også: Ny salgschef på Ugebladet

Ugebladet er et annoncefinansieret produkt med 12 sider færre end for præcist et år siden. Fordi færre har købt den vare, Ugebladet sælger.

Som en af kommunens lokale virksomheder med et antal lokale arbejdspladser er det essentielt, at lokale kunder køber noget af virksomheden.

Derfor går Ugebladet med hud og hår ind for den øgede bevidsthed om at købe lokalt, der ser ud til at være opstået under coronakrisen.

Vi har eksempelvis registreret, at en del lokale forretninger har tilsluttet sig en STØT LOKALT-gruppe på Facebook og efter sigende derigennem har kunnet holde gang i noget omsætning i en svær tid.

Det er positivt. Vi krydser fingre for, at denne bevidsthed om at købe lokalt fortsætter, når støvet efter coronaen gang har lagt sig.

Det gør dog også ondt: For den markedsføring, der passende kunne have været foregået i den lokale ugeavis, kommer nu multinationale Facebook til gavn.

Og Mark Zuckerbeg og hans organisation vil "give a shit" i, hvordan Hørsholms handelsliv har det under og - mindst lige så vigtigt - efter corona.

Lad os være enige om, at ingen skal købe lokalt alene for at støtte. Man skal gøre det, fordi det giver mening.

Det giver mening at søge hen imod forretninger, hvor du får den gode vejledning og service, hvor du kan se og mærke varerne, hvor du kan få en snak med fagfolk og - ikke mindst - kan møde nogen, du har tillid til, fordi det ikke er første gang, du handler der.

Den oplevelse blev meget tydelig, da Ugebladet forleden dækkede genåbningen af Hørsholm Midtpunkt.

Det er nemlig naivt at tro, at vi handler for at støtte. Dertil er bekvemmeligheden ved at kunne købe på nettet - ofte til en lavere pris - alt for stor en udfordrer.

Det rammer selvfølgelig også den lokale forretning, hvis produkt ud over denne side er en avis af papir.

Derfor denne helhjertede opfordring til at bruge pengene i byens virksomheder.

Vi var derfor meget enige med byens borgmester, da han som en af de første råbte højt om at gøre det. Så enige, at vi satte det fine budskab på forsiden.

Og hans virksomhed, kommunen, har de seneste måneder haft et pænt stort behov for at komme ud med budskaber om, hvad den gør og ikke gør under coronakrisen, og har sendt et hav af pressemeddelelser til os med informationer om dette eller hint. Selvfølgelig i en forventning om at Ugebladet vil trykke dem.

Det gør vi gerne. Vi ser det nemlig som vores opgave at holde Hørsholm orienteret.

Også selv om byens største virksomhed også her fravælger at købe lokalt.

Venlig hilsen
Fred Jacobsen, lokalredaktør

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?