9. juli 2020
Plantorama er på vej til Hørsholm og bygger nyt på Ådalsvej 50, der er lige overfor brandstationen ved Kokkedal Industripark.
gallery icon

Se billedserie

Plantorama er på vej til Hørsholm og bygger nyt på Ådalsvej 50, der er lige overfor brandstationen ved Kokkedal Industripark.
Foto: Plantorama
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plantorama indtager Hørsholm: Her bygger de nyt plantecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plantorama indtager Hørsholm: Her bygger de nyt plantecenter

Gartnervirksomheden vil nyopføre 8600 m² stor forretning med stor vægt på bæredygtighed på Ådalsvej 50. Åbning er planlagt til næste forår

Ugebladet Hørsholm - 18. januar 2020 kl. 09:00
Af Morten Timm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den grønne danske familievirksomhed Plantorama har vokseværk og gror lystigt som de tusindvis af planter de sælger, og om et år er de klar til at åbne et helt nybygget Plantorama-center på omkring 8.600 m² med 220 parkeringspladser på Ådalsvej 50 i Hørsholm (på området lige overfor brandstationen) ved Kokkedal Industripark.

Det oplyser Plantoramas administrerende direktør Peter Vang Christensen overfor Ugebladet.

Han er sjette generation i det danske familieforetagende, der har gjort det til en god forretning af producere planter og specielt de sidste år haft stor succes med deres forretningskoncept, hvor kunderne i selskab med tusindvis af planter for en helt anderledes oplevelse under sloganet "En oase af liv".

Nu glæder han sig meget til at komme til Hørsholm.

"Vi har i mange år - også før vi åbnede i Hillerød - arbejdet på at komme til Hørsholm for at kunne dække østkysten af Nordsjælland, men muligheden for en placering i området har bare ikke været der før," siger Peter Vang Christensen, der bare mangler at få godkendt deres byggeansøgning hos Hørsholm Kommune.

arrow Læs også: DEBAT: Vi skal udvikle Hørsholm med respekt for det grønne
Silvan-lokalplan

Indtil for et års tid siden, da han kom i kontakt med den lokale ejendomsudvikler Peter Eskild Lund, som ejer Ådalsvej 50 og for i 2013 lå i forhandlinger med Silvan, der efter vedtagelsen af en ny lokalplan, pludselig sprang fra projektet tilbage i 2016.

Siden har der været stille om matriklen, men om et par måneder starter nedrivningen af de nuværende bygninger. Til maj forventer Plantorama-direktør Peter Vang Christensen, at de tager første spadestik til det nye center, som med en størrelse på 8.600 m², bliver lidt mindre end i Hillerød. Åbningen er planlagt til marts i 2021.

Solceller og regnvand

"Vi vil gerne lave noget rigtigt pænt i området, derfor river vi de gamle bygninger ned og bygger den mest bæredygtige Plantorama i landet. Det bliver med solceller på taget, som vil forsyne os med omkring halvdelen af vores strømforbrug, og på taget opsamler vi regnvand, som ledes ned i nogle tanke og bruges til vanding af planterne. Et system der gør selvforsynende med kalkfri vand," oplyser Peter Vang Christensen.

Udover et kæmpe udvalg af både indendørs og udendørs planter indrettes forretningen også med plads til, at man kan få en kop kaffe og en sandwich og med legeplads til børnene.

70 arbejdspladser

Den kommende Plantorama i Hørsholm bliver - sammen med en ny i Tilst - butik nummer 12 og 13 i Danmark, og der forventes alene at skulle ansættes 70 medarbejdere - en stor del fagpersonale - til forretningen her.

Peter Vang Christensen oplyser, at det er virksomheden Plantorama, der opfører det nye byggeri - med Rambøll som rådgivere - men de har kun købt halvdelen af den 17.917 m² store grund og i fællesskab med ejendomsudvikler Peter Eskild Lund dannet et ejendomsselskab, som efterfølgende skal leje ejendommen til Plantorama.

Bet for storcenter-planer

Med Plantoramas placering i Hørsholm mister ejendomsudviklingsselskabet Athena Partners et af deres forretningsemnerne til deres storcenter-projekt ved Cirkelhuset.

De har tidligere nævnt Plantorama som en af de typer forretninger, de gerne ville have i storcentret.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?