3. juni 2020
Museumsinspektør Hans Jørgen Winther Jensen (i forgrunden), da han i sommeren 2018 var med til indvielse af ny kyststi ved Rungsted fiskerleje og gav de fremmødte borgere den lokalhistoriske vinkel. Foto: Morten Timm
Museumsinspektør Hans Jørgen Winther Jensen (i forgrunden), da han i sommeren 2018 var med til indvielse af ny kyststi ved Rungsted fiskerleje og gav de fremmødte borgere den lokalhistoriske vinkel. Foto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opfordring fra lokalarkivet: Fortæl os din corona-historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opfordring fra lokalarkivet: Fortæl os din corona-historie

Har du lyst til at beskrive Hørsholm midt i denne coronatid, spørger museumsinspektør Hans Jørgen Winther Jensen

Opdateret 26. marts 2020 kl. 11:24
Ugebladet Hørsholm - 26. marts 2020 kl. 06:00
Af Morten Timm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvordan oplever du Hørsholm nu, hvor truslen fra coronavirus præger vores dagligdag? Er din skole lukket? Synes du, det er fedt eller kedeligt? Savner du dine venner eller dine lærere eller ingen af delene? Og hvorfor?

arrow Læs også: Efterlyser borgere: Hørsholm har brug for ekstra hænder under coronakrisen

Hvad laver du i den tid, hvor du normalt går i skole? Hvis du normalt går på arbejde, hvad laver du så nu, hvor du måske er hjemsendt? Eller hvis du stadig går på arbejde, hvordan opleves det så nu? Er du utryg ved situationen?

Sådanne spørgsmål og alle andre spørgsmål, vil museumsinspektør og arkivleder Hans Jørgen Winther Jensen fra Hørsholm Lokalarkiv gerne have dine svar på.

Rammer vores dagligliv

Derfor opfordrer han nu Hørsholmborgerne til at fortælle om deres helt egen corona-oplevelser.

"Vi vil rigtig gerne gemme lokale corona-historier til eftertiden, og det er jo en del af vores almindelige lokalhistoriske arbejde at samle på historier fra særlige situationer som påvirker vores almindelige dagligliv. Og det her er en begivenhed der jo rammer helt almindelige mennesker," fortæller Hans Jørgen Winther Jensen fra sin hjemmearbejdsplads i privaten på Østerbro efter de blev sendt hjem torsdag i sidste uge.

Coronakrisen påvirker ham dog følelsesmæssigt.

"Jeg savner jo mine børnebørn og har ikke set dem i snart 14 dage. Vi ser heller ikke vores søn," siger museumsdirektøren.

Krigen var mere konkret

Sammenligner man corona-nedlukningen med krigen er der afgørende forskelle. Ifølge Hans Jørgen Winther Jensen var truslen under Anden Verdenskrig meget mere konkret - og i Hørsholm befandt der sig mange tyske soldater, ligesom der var mange nazister.

"Coronakrisen er her mere uhåndgribelig. Til gengæld rammer den og påvirker os alle. Og vi er nødt til at tage et valg. Det enkelte individ har fået kniven på struben - og kan selv gør en forskel," mener han videre.

Ligheden er derimod, at der opstår andre former for fællesskaber.

"Vi oplever det her med fællssang, og her på Østerbro har vi holdt altanbanko," tilføjer Hans Jørgen Winther Jensen.

Du kan give dine svar og oplevelser i form af både tekst eller fotos, som du kan maile til Hørsholm Lokalarkiv på adressen: hoarkiv@museumns.dk

Overholder GDPR

Hans Jørgen Winther Jensen oplyser, at lokalarkivet naturligvis behandler de oplysninger, du sender, i overensstemmelse med arkivloven og EUs forordning om persondata.

"Du kan selv bestemme, hvor længe, der skal gå, før dine oplysninger må gøres tilgængelige for offentligheden. Det kan du skrive i din mail," oplyser han.

Det er i øvrigt muligt at se en lille del af arkivets materiale på hjemmesiden arkiv.dk og desuden læse om Hørsholms historie på Museum Nordsjællands hjemmeside under "Hørsholm Historier".

Endelig kan du kontakte arkivet på: hjj@museumns.dk eller tws@museumns.dk. Alternativt kan du ringe på 61 81 57 99 eller 61 81 57 98.

arrow Vinterbader siger stop: For mange samlet til det kolde gys
26. marts 2020 kl. 16:30 Opdateret: kl. 11:11
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?