23. september 2020
Selv om 24 elever er kommet i klemme i musikskolestriden mellem Fredensborg og Hørsholm kommuner, så afviser byrådsmedlem Tinne Borch Jacobsen (V) at finde en overgangsordning.
Selv om 24 elever er kommet i klemme i musikskolestriden mellem Fredensborg og Hørsholm kommuner, så afviser byrådsmedlem Tinne Borch Jacobsen (V) at finde en overgangsordning.
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikskolesag: Jeg vil ikke betale en klink til Hørsholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikskolesag: Jeg vil ikke betale en klink til Hørsholm

Venstres byrådsmedlem Tinne Borch Jacobsen afviser, at finde en overgangsordning, så musikskoleeleverne kan fortsætte i Hørsholm foråret ud

Ugebladet Hørsholm - 17. januar 2020 kl. 14:00
Af Peter Mailand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stod det til formand for Kulturudvalget i Fredensborg, Ulla Hardy-Hansen (K), skulle der findes en overgangsordning, så musikskole-eleverne kunne fortsætte i Hørsholm foråret ud.

Men det er der ikke flertal for i Kulturudvalget.

Ugebladet har forsøgt at få en kommentar fra medlemmerne af Kulturudvalget, og foreløbig er Venstres Tinne Borch Jacobsen, den eneste, der har vendt tilbage.

Hun mener, at sagen er urimelig.

Sagen kort
  • Sagen begyndte, da Hørsholm Kommune i juni sidste år ved en gennemgang af budgetterne fandt frem til de 24 elever fra Fredensborg, der gik på musikskolen i Hørsholm.
  • Efterfølgende sendte Hørsholm Kommune en regning til Fredensborg på 350.000 kroner. Men regningen blev afvist, da sagen blev behandlet i Kulturudvalget og Byrådet i Fredensborg.
  • Det betyder, at regningen i stedet lander hos forældrene, der nu selv skal betale, hvis deres børn skal fortsætte på musikskolen i Hørsholm.
  • I stedet har Fredensborg Kommune nu tilbudt eleverne pladser på musikskolen i Fredensborg.
Synd for ungerne

"Jeg synes, at det er smadder synd for de unger, der nu er kommet i klemme. Men jeg tænker også, at det er uhensigtsmæssigt, at efter, at vi har reduceret budgettet til musikskolen i Fredensborg, så tager forældrene til Hørsholm og modtager undervisning der, og så udskriver Hørsholm regningen og sender den til Fredensborg. Det er urimeligt, at musikskolen i Fredensborg Kommune skal skære ned, fordi eleverne forsvinder til Hørsholm, og så sender Hørsholm Kommune regningen til Fredensborg, når der stadig er plads på vores egen musikskole," siger Tinne Borch Jacobsen.

Ressourcestærke forældre

Hun tilføjer:

"Jeg tænker, at vi skal gøre forældrene opmærksom på, at hvis de vælger at modtage undervisning i Hørsholm, så må de selv afholde udgifterne," siger hun.

Tinne Borch Jacobsen vil ikke betale for undervisning i Hørsholm.

"Sagen har med ressourcestærke forældre at gøre, og for min skyld kan de selv finde undervisning andre steder, jeg vil bare ikke betale en klink til Hørsholm," siger hun.

Har debatten om sexisme taget overhånd?