26. januar 2021
'Selvportræt' er et maleri, der indgår i en helt ny film om Henrik Schütze og som vises i Fuglsanghus.
gallery icon

Se billedserie

'Selvportræt' er et maleri, der indgår i en helt ny film om Henrik Schütze og som vises i Fuglsanghus.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunsten folder sig ud i Henrik Schützes verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsten folder sig ud i Henrik Schützes verden

Hørsholm Kunstforening tilbage med udstilling på Fuglsanghus fra 8. august

Ugebladet Hørsholm - 02. august 2020 kl. 09:00

Hørsholm Kunstforening er tilbage i Fuglsanghus med åbning af udstillingen 'Mellem verdener' med billedkunstner Henrik Schütze.

arrow Læs også: Demensvenlig dag i Billeshave

I lyset af corona lægger man ud med en forsigtig fernisering for medlemmer og særligt indbudte lørdag 8. august, hvorefter udstillingen vises kl. 12-17 fredage, lørdage og søndage til og med søndag 4. oktober.

Maksimalt 50 gæster

"Da der maksimalt må være 50 personer i Fuglsanghus, siger det næsten sig selv, at man bliver modtaget, og det registreres, når man går ind. I de enkelte udstillingslokaler fremgår det, hvor mange, der må opholde sig i det pågældende lokale, ligesom der vil stå håndsprit klar til brug, udtaler formand for Hørsholm Kunstforening Anne-Grethe Nissen i en pressemeddelelse.

"Det har været trist, men uundgåeligt, at vi ikke har kunnet vise udstillinger under coronanedlukningen. Så vi glæder os så meget til at vise udstillingen med Henrik Schütze. Han var heldigvis yderst fleksibel med flytning af udstillingen til august og september, og coronastilheden er blevet brugt til at male helt nye værker til udstillingen," fortsætter Anne-Grethe Nissen.

Fuldtidskunstner fra 2009

Billedkunstneren Henrik Schütze er født og opvokset i Rungsted, som søn af maler og kunsthistoriker Elsebet Schütze og forfatter, lærer og billedhugger Rolf Schütze.

I denne ramme fik han sin interesse for kunsten. Senere flyttede Henrik Schütze til Fakirskolen på Christiania og uddannede sig til skolelærer.

'Knippelsbro' er et motiv, som Henrik Schütze vender tilbage til igen og igen.

Læreruddannelsen førte til en stilling som lektor på Københavns Pædagog Seminarium med billedsprog, materialer, kunst og formidling som fag. Siden 2009 har Henrik Schütze været fuldtids kunstner.

Blandt sine mange udlandsrejser har han opholdt sig utallige gange i Italien, tre gange i New York, og foretaget en 40-dages rundrejse i Utah og i Californien som mester for en amerikansk kunstner.

Henrik Schütze kender og arbejder med klassisk kunstneriske arbejdsgange som tegning, komposition, farveforståelse og motivopbygning.

Ekspressiv i farvevalg

Hans billeder er ekspressive både i udtryk og farvevalg. I værkerne fra Italien arbejder Henrik Schütze ofte i æstetiske og perspektiviske landskabskompositioner. I de abstrakte billeder er der en legen med farver, der i nogle værker grænser sig til det kaotiske, mens andre bliver holdt sammen af stramme geometriske kompositioner.
jesl

arrow Kunst fra Milano giver liv i Cirkelhuset
01. august 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:12
arrow Se billederne: Bendtner køber kæmpevilla i Hørsholm
31. juli 2020 kl. 05:54 Opdateret: kl. 11:49
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?