3. juni 2020
Museum Nordsjælland tæller ned til 14. april, hvor Danmark måske åbner igen, med en kulturhistorisk kalender  med en ny historie hver dag fra 1. april. Pressefoto
Museum Nordsjælland tæller ned til 14. april, hvor Danmark måske åbner igen, med en kulturhistorisk kalender med en ny historie hver dag fra 1. april. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturhistorie i en coronatid: Fortællinger på nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturhistorie i en coronatid: Fortællinger på nettet

Museums Nordsjælland vil bringe daglige historier fra onsdag 1. april

Ugebladet Hørsholm - 28. marts 2020 kl. 07:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Museerne er lukket som følge af regeringens tiltag, der skal bremse spredningen af coronavirus. Men de ansatte på landets museer fortsætter arbejdet hjemmefra.

arrow Læs også: Corona tvinger til at tænke på testamentet

Det gælder også Museum Nordsjælland. Museet savner sine gæster, og måske er der mange, der savner museets udstillinger, foredrag og andre arrangementer.

Fra hele Nordsjælland

Det forsøger museet at råde bod på med en serie små kulturhistoriske fortællinger, som kan læses hjemmefra stuerne.

Fra 1. april kommer der hver dag en ny historie, foreløbig frem til 14. april, hvor Danmark måske åbner igen. På den måde er der tale om en forårs-kalender på samme måde som en julekalender.

Historierne kommer fra hele Nordsjælland, og der vil både være noget om arkæologiske fund, små fortællinger fra historisk tid og interessante museumsgenstande, lover Museum Nordsjælland i en pressemeddelelse. Kalenderen kan ses på museets hjemmeside.

Comeback til julekalender

Samtidig med kalenderen lægger museet 24 andre fortællinger på hjemmesiden. Fortællingerne blev oprindelig bragt som en julekalender i Frederiksborg Amts Avis og handler om historiske personer, der har haft betydning for Hørsholm.
jesl

arrow Genbrugsplads åbner igen for private
30. marts 2020 kl. 09:44 Opdateret: kl. 16:18
arrow Slotved: Vi kommer til at lave investeringer og renoveringer
27. marts 2020 kl. 09:54 Opdateret: kl. 10:07
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?