26. februar 2021
Hørsholms politikere har valgt at støtte Karen Blixen Museet med 285.000 skattekroner til indretning og isolering af tørreloftet på Rungstedlund. Sammen med donation fra Enid Ingemanns Fond betyder det permanent åbning af både Karen Blixens soveværelse og tørreloft. Foto: Danny Gudnitz
Hørsholms politikere har valgt at støtte Karen Blixen Museet med 285.000 skattekroner til indretning og isolering af tørreloftet på Rungstedlund. Sammen med donation fra Enid Ingemanns Fond betyder det permanent åbning af både Karen Blixens soveværelse og tørreloft. Foto: Danny Gudnitz
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunale skattekroner til åbning af Blixens soveværelse og tørreloft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunale skattekroner til åbning af Blixens soveværelse og tørreloft

Med kommunale støtte på 285.000 kroner og anden donation kan Karen Blixens soveværelse og tørreloft åbnes permanent

Ugebladet Hørsholm - 30. april 2020 kl. 14:30
Af Morten Timm

Stoltheden over Karen Blixen Museet var tydeligt at mærke politisk på mandagens møde i Hørsholm Kommunalbestyrelse.

arrow Læs også: Historisk istandsættelse af Blixen-museet

Her blev det enstemmigt besluttet at donere 285.000 kroner til Karen Blixen Museet til indretning og isolering af tørreloftet på Rungstedlund.

Med på fremtidsrejse

Den økonomiske støtte fra Hørsholm Kommune sker i samspil med en donation fra Enid Ingemanns Fond, og hermed er der skabt mulighed for en permanent åbning af Karen Blixens soveværelse, ligesom det samlede udstillingsareal vokser og ruten for rundvisningerne forbedres.

"Hørsholm Kommune er meget stolte af Karen Blixens tilknytning til og tilstedeværelse i kommunen. Sammen med bevillingerne til haveanlæg, litterære arrangementer og senest den udskudte sommerballet, har vi støttet museet i de seneste år og på rejsen ind i fremtiden. Det ønsker vi at fortsætte med," udtaler Nadja Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget i Hørsholm i en pressemeddelelse.

Glad museumsdirektør

Ombygningen indgår i den samlede strategi for udvikling af Karen Blixen Museet, som museumsdirektør Elisabeth Nøjgaard har igangsat sammen med museets bestyrelse.

"Jeg sætter det løbende samarbejde med Hørsholm Kommune meget højt og er særdeles glad for den seneste donation til indretning og isolering af tørreloftet. Rungstedlund er en historisk perle med 300 år gamle, fredede bygninger og 15 hektar have og fuglereservat, som kræver løbende vedligeholdelse og udvikling for at være et attraktivt sted for besøgende. Forudsætningen for at museet kan forløse sit potentiale er et godt samarbejde med lokalsamfundet, og det har vi," udtaler Elisabeth Nøjgaard, direktør på Karen Blixen Museet i en pressemeddelelse.

Uenighed

Selv om der var politisk enighed om at støtte museet, så mente Liberal Alliances Jakob Nybo og Venstre, at de 285.000 kroner skulle tages fra Kultur- og fritidspuljen, men flertallet valgte at hente pengene fra de frie midler på området.

arrow Journalist og forfatter får årets Rungstedlundpris
11. maj 2020 kl. 13:24 Opdateret: kl. 15:53
arrow Støttemillioner vælter ind til Karen Blixen Museet
27. marts 2020 kl. 12:10 Opdateret: kl. 12:06
arrow Ny vision: Tocifret millionstøtte til Karen Blixen Museet
14. marts 2020 kl. 10:30 Opdateret: kl. 10:10
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?