23. april 2021
Fremover skal Hørsholms ældre borgere ikke vente tre uger mellem hver støvsugning og rengøring i hjemmet. Fra 1. maj vil det ske hver 14. dag.
Fremover skal Hørsholms ældre borgere ikke vente tre uger mellem hver støvsugning og rengøring i hjemmet. Fra 1. maj vil det ske hver 14. dag.
Foto: Model, Colourbox
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar med kvalitetsløft: Nu får de ældre mere rengøring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar med kvalitetsløft: Nu får de ældre mere rengøring

Med midler fra den såkaldte værdighedsmilliard indfører Hørsholm Kommune rengøring hver 14. dag i stedet for hver 3. uge

Opdateret 27. februar 2020 kl. 14:10
Ugebladet Hørsholm - 27. februar 2020 kl. 14:05
Af Morten Timm
arrow Læs også: DEBAT: Ekstra rengøring... hmm

Serviceniveauet for rengøring til hjemmeboende borgere får nu et mærkbart løft. I stedet for rengøring hver tredje uge, så vil de cirka 700 borgere, der er visiteret til rengøring, fra 1. maj få gjort rent hver 2. uge.

Det besluttede en enig kommunalbestyrelsen i Hørsholm mandag. Beslutningen blev truffet i forbindelse med prioritering af midlerne under den såkaldte værdighedsmilliard, som kommunerne fra 2020 får tildelt over bloktilskuddet.

Formand for Social- og seniorudvalget Thorkild Gruelund (UP) er meget tilfreds med, at der skrues op for omsorgen i hjemmeplejen.

"Det er vigtigt for mig, at vi på ældreområdet investerer i omsorg. Det har vi med værdighedsmilliarden prioriteret at gøre, og jeg er særdeles tilfreds med, at de borgere, der er visiteret til rengøring, nu får et løft. Et blandt svage borgere og deres pårørende længe efterspurgt kvalitetsløft," siger Thorkild Gruelund i en pressemeddelelse.

Varmede op ved budgettet

Allerede ved budgetvedtagelsen var der politisk drøftelse omkring rengøringsindsatsen, hvor man med videreførelsen af værdighedspuljen ville lægge op til ekstra rengøring for nogle af midlerne. Det glæder også borgmester Morten Slotved (K).

"Som jeg tidligere har sagt, ser jeg det som en væsentlig opgave at sikre, at vores ældre får den nødvendige støtte i dagligdagen, herunder at de borgere, der er visiteret til rengøring, kan få gjort rent hver 14. dag. Derfor er jeg yderst tilfreds med, at vi nu sætter midler af til at opjustere vores serviceniveau på rengøring," udtaler han i pressemeddelesen.

I dag er der cirka 700 borgere, der er visiteret til at modtage rengøring hver tredje uge af enten af hjemmeplejen eller af en af kommunens godkendte fritvalgs-leverandører. Fra 1. maj kan se frem til at få gjort rent hver 14. dag.

arrow DEBAT: Færre nullermænd og lidt mere værdighed takket være DF
02. marts 2020 kl. 06:43 Opdateret: kl. 19:01
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?