10. april 2020
Kan man faste fra mobilen, spørger Hørsholm Kirke 22. marts. Pressefoto
Kan man faste fra mobilen, spørger Hørsholm Kirke 22. marts. Pressefoto
Foto: https://pixnio.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirke går tæt på sociale medier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirke går tæt på sociale medier

Hørsholm Kirke byder i marts på fire temagudstjenester. Den første er på søndag 1. marts

Opdateret 25. februar 2020 kl. 08:21
Ugebladet Hørsholm - 25. februar 2020 kl. 08:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Om Temagudstjenester
  • I løbet af året har Hørsholm Kirke forskellige temagudstjenester som en slags gudstjenesteværksted, hvor der eksperimenteres med gudstjenestens form og indhold.
  • Temagudstjenesterne tager udgangspunkt i en aktuel begivenhed eller et tema, der rør sig lige nu og understreger, at kristendommen altid er aktuel.

I marts har Hørsholm Kirke i anledning af fasten fire temagudstjenester i Hørsholm Kirke med den overordnede titel 'faste og afholdenhed'. Temagudstjenesterne finder sted søndag eftermiddage kl. 16 og varer ca. en time.

1. marts skal det handle om faste og vin, hvor sognepræst Dorte Fabrin Beltoft har sammensat en kollage af bibeltekster og salmepoesi, musik og refleksion over beruselse og nadvervinens betydning.

Kvinder og kærlighed
Søndag 8. marts - på kvindernes internationale kampdag - er det naturligvis kvinder, der er på programmet. Med titlen 'Og vilde kvinder, hvor har de magt' vil sognepræst Per Melhof reflektere over kvinder og kærlighedens væsen.

Søndag 15. marts handler det om penge, hvor præst Kristian von Späth vil tale om tillid til mammon og tro på Gud.

Den sidste af de fire temagudstjenester er søndag 22. marts, hvor sognepræst Nina Raunkjær stiller skarpt på mobilen. Hvad ville der for eksempel ske, hvis man skulle faste fra mobilen og de sociale medier?

At faste er i en periode at give afkald på noget væsentligt, noget, der normalt har en stor og måske for stor plads i dagliglivet. Noget, der måske endda stjæler opmærksomhed fra noget andet og væsentligere. Har de ret, dem der siger, at mobilen og de sociale medier tager opmærksomheden væk fra væsentlige ting i tilværelsen? Findes der gode råd i Bibelen om det?

jesl