24. juni 2021
40-årige Thomas Bak afløser 49-årige Kristian N. Jensen som Fredensborgkredsens folketingskandidat - hvis kredsbestyelsen får sin vilje.
40-årige Thomas Bak afløser 49-årige Kristian N. Jensen som Fredensborgkredsens folketingskandidat - hvis kredsbestyelsen får sin vilje.
Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ham her vil de hellere have i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ham her vil de hellere have i Folketinget

Kredsbestyrelsen for Venstre i Fredensborgkredsen ønsker Thomas Bak som kandidat i stedet for Kristian N. Jensen - han har pondus, mener bestyrelsen

Opdateret 10. juli 2020 kl. 09:09
Ugebladet Hørsholm - 10. juli 2020 kl. 08:00

Venstres bestyrelse for Fredensborgkredsen vil gerne have Thomas Bak, Kokkedal, ind i Folketinget for partiet. Derfor har en enig kredsbestyrelse besluttet at indstille ham som Venstres folketingskandidat i kredsen.

arrow Læs også: Konservative har valgt ny ung folketingskandidat

Han blev således manden, bestyrelsen peger på efter 49-årige Kristian N. Jensen, kommunalbestyrelsesmedlem i Hørsholm, der stillede op ved valget Grundlovsdag sidste år, hvor han trak 1511 personlige stemmer uden at blive valgt.

Pondus og erfaring

Der var fire kandidater i spil, men bestyrelsen er enig om alene at indstille Thomas Bak, oplyser kredsformand Jørgen Eirfeldt.

"Thomas vil være en super stærk kandidat for Fredensborg kredsen", tilføjer Jørgen Eirfeldt i en pressemeddelelse og fortsætter:

Billede

Kristian N. Jensen får ikke brug for valgplakater, når der en gang kommer et folketingsvalg igen. Han stiller nemlig ikke op - hverken i Fredensborg- eller i andre kredse. Arkivfoto


"Thomas Bak har den pondus og politiske erfaring, der skal til for at få et godt folketingsvalg. Thomas har en stor viden og erfaring fra det politiske arbejde, og trods sine kun 40 år har han mere end 25 års erfaring i Venstre i form af tillidsposter, herunder fra både regionsrådet og som mangeårigt medlem af byrådet i Fredensborg"

HEAD TO HEAD
Ved folketingsvalget 5. juni 2019 klarede Kristian N. Jensen og Thomas Bak sig således:
  • Hillerødkredsen: Kristian N. Jensen (KNJ) 220 personlige stemmer - Thomas Bak (TB) 59
  • Rudersdalkredsen: KNJ 209 - TB 46
  • Egedalkredsen: KNJ 165- TB 37
  • Fredensborgkredsen: KNJ 705 - TB 161
  • Helsingørkredsen: KNJ 100 - TB 140
  • Frederikssundkredsen: KNJ 112 - TB 62


I alt: 1511 personlige stemmer til Kristian N. Jensen, 505 til Thomas Bak.

Thomas er pt. folketingskandidat for Helsingørkredsen, men skifter til Fredensborg kredsen, hvis medlemmerne støtter hans kandidatur på opstillingsmødet efter sommerferien.

Bedst med skilsmisse

Sidste efterår kom det frem, at kredsbestyrelsen ikke længere ønskede Kristian N. Jensen som kandidat, og begge parter - bestyrelsen og Kristian N. Jensen selv - udtrykte enighed om, at det var bedst med den skilsmisse.

Kristian N. Jensen selv var godt tilfreds med stemmetallet som forholdsvis ny i politik og som folketingskandidat.

Fredensborgkredsen dækker Fredensborg og Hørsholm kommuner. Opstillingsmødet finder sted torsdag 13. august.

arrow Venstre vil have Thomas Bak på Borgen
14. august 2020 kl. 16:30 Opdateret: kl. 18:52
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?