24. juni 2021
199 cm høje Lukas Bornhøft Jensen fra Hørsholm har i en alder af bare 20 år fået kontrakt med den engelske Premier League-klub Burnley F.C.
199 cm høje Lukas Bornhøft Jensen fra Hørsholm har i en alder af bare 20 år fået kontrakt med den engelske Premier League-klub Burnley F.C.
Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hørsholmdreng i stort fodboldeventyr: På mål for Premier League-klub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hørsholmdreng i stort fodboldeventyr: På mål for Premier League-klub

20-årige Lukas Bornhøft Jensen fra Hørsholm har fået en unik fodboldchance i engelske Burnley F.C.

Opdateret 24. februar 2020 kl. 10:25
Ugebladet Hørsholm - 21. februar 2020 kl. 16:00
Af Morten Timm

Den næsten to meter høje og kun 20-årige Lukas Bornhøft Jensen målmand fra Hørsholm har taget hul på et spændende fodboldeventyr i Premier League i England.

I september skiftede han til Burnleys F.C's U23-hold, hvor han er på kontrakt frem til sommeren 2021, men det unge målmandstalent træner allerede ugentligt også med førsteholdet. Det fortæller netmediet Ronaldo.com
Han skiftede fra Hellerup IK, men nåede også en enkelt Superliga-kamp, da han i april 2018 spillede for FC Helsingør og fik debut i nedrykningskampen mod Hobro.

Netmediet ronaldo.com bringer et langt interview med Hørsholm-målmanden, der har fået sin fodboldopvækst i HUI. Her fortæller Lukas Bornhøft Jensen blandt andet, at han som keeper besidder mange kvaliteter, herunder småspillet med bolden, som han har med fra Danmark.

"Med mine 199 cm er jeg en høj målmand, som kan dominere målfeltet på indlæg og på hjørnespark, men stadig redde boldene ude ved stolperne", siger Lukas Bornhøft Jensen til ronaldo.com

Det har altid været hans drøm at komme til England og spille fodbold.

"Jeg anser Premier League som den stærkeste og hårdeste liga i verden. Det skal forstås på den måde at niveauet mellem top og bund – som regel – er meget småt. Derfor følte jeg, at tidspunktet var helt perfekt, da jeg stadig kunne spille academy football og derfor hurtigere kunne blive en del af Burnley,” fortæller den unge keeper.

arrow Læs også: DEBAT: Sig farvel til uddannelsessnobberiet
Overvældende

Skiftet til engelsk fodbold kom midt Lukas' sabbatår efter gymnasiet, og hans forældre har også haft en stor andel i skiftet, ligesom faren i de tidlige år været hans målmandstræner og har lært ham alt det basale.

Og det var også et farvel til de trygge rammer i Danmark for den unge lokale fodboldspiller, der pludselig har skulle lære at stå på egne ben i et andet land.

"Det har været ekstremt overvældende at flytte til et andet land, og for bare tre år siden havde jeg på ingen måde turde håbe på at stå, hvor jeg er i dag. Jeg havde forventet at flytte hjemmefra til et andet sted i Danmark, hvor mor og far stadig kunne tage bilen for at komme på besøg," fortæller Lukas til ronaldo.com.

Du kan læse hele interviewet med den 20-årige Hørsholm-målmand i engelsk fodbold HER

Du kan også finde Lukas på Instagram: @lukas.bornhoeft.jensen

arrow Troels skal bane vejen for Ungdommens Røde Kors i Hørsholm
21. februar 2020 kl. 15:31 Opdateret: kl. 15:36
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?