6. august 2020
Mogens Egede Glahn, Hørsholm-arkitekt, fylder 90 år søndag 29. marts.
Mogens Egede Glahn, Hørsholm-arkitekt, fylder 90 år søndag 29. marts.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hørsholm-arkitekt fylder 90 år og udskyder festen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hørsholm-arkitekt fylder 90 år og udskyder festen

Mogens Egede Glahn fejrer rund fødselsdag 29. marts. Han er født og opvokset og har levet næsten hele sit liv i Hørsholm

Ugebladet Hørsholm - 28. marts 2020 kl. 08:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arkitekt Mogens Egede Glahn, Mosevej i Hørsholm, kan fejre sin 90 års fødselsdag søndag 29. marts og se tilbage på et langt liv som Hørsholmborger.

arrow Læs også: 100 års fødselar fejret af familien på corona-afstand

Han er nemlig født i 1930 på Sophienberg i Rungsted. Hans far, rytterofficer Svend Egede Glahn, havde både Sophienberg og Folehavegård i forpagtning.

I 1932 flyttede familien til Folehavegård, hvor faderen var med til at bygge Hørsholm Ridehus og startede Hørsholm Rideskole og drev denne indtil 1946.

Mogens Glahn har tilbragt næsten hele sit liv i Hørsholm Kommune lige bortset fra skoletiden på Sorø Akademi, aftjeningen af værnepligten i den Kgl. Marine og studieårene i København.

Egen tegnestue

Mogens Glahn blev tømrersvend i 1952, bygningskonstruktør i 1953 og fik afgangsom arkitekt i 1959 fra Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster.

Arkitekt Glahn har haft tegnestue i København med fem andre arkitekter allerede fra 1962 og har haft egen tegnestue i Rungsted både på Strandvejen og på Ved Hegnet.

Han har været lærer på Byggeteknisk Højskole i København i ni år, har været gæstelærer på Kunstakademiets arkitektskole, deltaget i to byggeudstillinger samt siddet i akademisk Arkitektsforenings optagelsesnævn i en årrække.

Endvidere har Mogens Glahn været ansat i Hvidovre Kommune i 12 ½ år, hvor han tegnede en række børneinstitutioner med mere.

Arkitekt Glahn har primært beskæftiget sig med boligbyggeri og børneinstitutioner og har opført adskillige eenfamiliehuse i Hørsholm Kommune og i det øvrige land.

Festen aflyst

De sidste 39 år har Mosevej i Hørsholm været hans bolig. Meget af tiden går nu med at tegne og male samt med samværet med hustruen Birgitte med hvem han tilsammen har seks børn, elleve børnebørn og et oldebarn.

På grund af coronasmitten har 90 års fødselaren aflyst festlighederne for de 50 personer, der var inviteret. Men der kommer nok en dag senere, hvor det kan lade sig gøre, meddeler han.

arrow Corona lukker byrådsmøde for offentligheden
30. marts 2020 kl. 16:03 Opdateret: kl. 11:05
arrow Genbrugsplads åbner igen for private
30. marts 2020 kl. 09:44 Opdateret: kl. 16:18
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?