26. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hørsholm Lille Skole anker dom til landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hørsholm Lille Skole anker dom til landsretten

Privatskolen fortætter kampen for at få brugshævd over naturområdet 'Skoven' mellem privatskolen og det tidligere Hannebjerg-plejehjem

Opdateret 04. juni 2020 kl. 01:41
Ugebladet Hørsholm - 10. maj 2019 kl. 13:33
Af Morten Timm

Efter over tre ugers betænkningstid har skolebestyrelse, ledelse og forældre på Hørsholm Lille Skole på et møde mandag besluttet at anke byrettens dom 11. april, i sagen om brugshævd af naturområdet 'Skoven', til landsretten.

arrow Læs også: Afgørelse på vej i sag om lilleskole

Ifølge Søren Andersen, bestyrelsesformand på Hørsholm Lille Skole, er der flere forhold i dommen fra byretten, der undrer, og som ønskes afprøvet ved Østre Landsret.

"Vi har meget svært ved at forstå, at dommeren lægger så stor vægt på et vidne, som såvel Ugebladet som Frederiksborg Amts Avis oplever usædvanligt - en mand, der påstår at have arbejdet i 'Skoven' 200 gange, til trods for at ingen nogensinde har set ham. Hverken hans kolleger eller børn eller voksne fra Hørsholm Lille Skole," siger formand Søren Andersen i en pressemeddelelse.

Han sår ligeledes tvivl ved, at den 72-årige Knud Breum og forhenværende leder af Hørsholm Materielgård, pludselig inden sagen blev genansat af Hørsholm Kommune efter at have været på pension i over fem år.

"I retten kunne han ikke forklare, hvad han var genansat til at lave," påstår Lille Skolens bestyrelsesformand.

"Vi er en lille skole, og en gruppe forældre, der er villige til at slås for det vi tror på. Også selvom vi er oppe imod stærke kræfter", udtaler formand Søren Andersen.

Ifølge Søren Andersen har Lille Skolen siden byretsdommen har fået mange henvendelser fra borgere i Hørsholm, der støtter deres sag og opfordrer dem i at kæmpe videre i det, de opfatter som en Davids kamp mod Goliat.

"Det er også stor forundring over forsøget på at markedsføre Hørsholm som en fantastisk kommune for børn og deres familier, samtidig med at folkeskolerne spares ihjel og Hørsholm Lille Skoles grønne arealer ødelægges," mener Søren Andersen, der sammen med resten af Lille Skolen glæder sig over, at flere borgere også har ønsket at støtte dem økonomiske i forhold til de høje omkostninger ved retssagen.

"Det er vi meget taknemmelig for," siger han og oplyser, at Hørsholm Lille Skole kan støttes på mobile pay 46 704.

Lille Skolens anke har formelt ikke opsættende virkning på den planlagte opførelse af boliger på Hannebjerg-grunden. Det vil bero på en afgørelse af arealets ejer, Hannebjerglund Aps ved Niels Erik Preisler, oplyser man fra Hørsholm Kommune.

arrow Striden om 'Skoven': Udsættelse er godt for børnene
31. maj 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 15:49
arrow Klar til ny runde i grøftegraveriet
23. maj 2019 kl. 08:30 Opdateret: kl. 01:40
arrow Hørsholm Lille Skole taber sag om 'Skoven'
11. april 2019 kl. 13:43 Opdateret: kl. 01:43
Stemmer du til kommunalvalget i år?