24. januar 2021
En pause fra havearbejdet blev brugt til at lytte til naboernes verandakoncert.
gallery icon

Se billedserie

En pause fra havearbejdet blev brugt til at lytte til naboernes verandakoncert.
Foto: Hanne Bræmer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HØR MUSIKKEN OG SE BILLEDERNE: Verandakoncerten brød med ensformigheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HØR MUSIKKEN OG SE BILLEDERNE: Verandakoncerten brød med ensformigheden

Grundejerforening bad naboerne om at gå en tur - det fik de en koncert ud af

Ugebladet Hørsholm - 07. april 2020 kl. 09:30
Af Fred Jacobsen

"Ta' ud og gå en tur," lød opfordringen fra Hanne Bræmer til sine naboer på Møllevej i Hørsholm.

arrow Læs også: SE BILLEDERNE: Musik spreder glæde på plejehjem

Mere præcist ville Hanne Bræmer, der er formand for Møllevejs Grundejerforening af 1997, gerne have sine naboer ud på gaden søndag mellem kl. 14 og 15.

Dels, fordi forårvejret var fantastisk med høj sol fra en skyfri himmel, dels, fordi hun og et par andre naboer havde en overraskelse parat til dem, der valgte at bevæge sig ud af huset.

Noget ved musikken

De to naboer er bogstaveligt talt noget ved musikken: De er professionelle musikere og hedder Vibeke Franck, harpenist, og Tommy Østerlind, violinist.

Sammen udgør de duoen Romantic Strings. Og den havde tænkt sig at give en verandakoncert mellem kl. 14 og 15.

"Mange af vores kolleger stiller sig i disse tider op og synger og spiller. Så tænkte vi, at vi jo kunne gøre det samme for vores naboer," fortæller Tommy Østerlind om initiativet.

Ikke meget at lave

Ud over at give musik til naboskabet, tjente koncerten også et andet formål for musikerne. De er nemlig som hele kulturlivet hårdt ramt af coronakrisens øjeblikkelige stilstand.

"Dels holder vi nogle af vore færdigheder vedlige, og så bryder vi ensformigheden. Vi har jo ikke så meget at lave lige nu," siger Tommy Østerlind til Ugebladet.

ROMANTIC STRINGS

  • Vibeke Franck har diplomeksamen og musikpædagogisk eksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.
  • Startede karrieren som soloharpenist ved Operaen i Göteborg, og har siden da spillet i næsten alle orkestre i Skandinavien, herunder ti år i Det Kgl. Kapel.
  • Siden 1993 har hun været soloharpenist i Helsingborg Symfoniorkester og Collegium Musicum.

  • Tommy Østerlind er uddannet på Københavns Universitet og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i violin og som cand.mag. i musikvidenskab og dansk.
  • Han en baggrund som violinist i Det Kgl. Kapel, DR’s Under-holdningsorkester og Sjællands Symfoniorkester, og har siden 1986 været ansat i Tivolis Promenadeorkester.
  • Ved siden af sit virke som orkestermusiker er Tommy Østerlind en efterspurgt solist inden for show-, event- og underholdningsmusik.
På trailer og i indkørsel

Musikken lokkede naboerne ud på gaden, hvor de lyttede til musikken fra mange usædvanlige positioner: Siddende på en trailer, stående på fortovet på den anden side af hækken, siddende i egen indkørsel på campingstole - eller bare ved at slendre forbi til harpens og violinens fine toner.

"Vi har en stor have, så vi stillede nogle stole frem. Og så spillede vi fra vores veranda, der laver en god akustik, så musikken ikke bare forsvandt ud i den solrige forårsluft."

Vil gøre det igen

Tommy Østerlind oplyser, at han "fra pålidelig kilde" har erfaret, at 30-40 naboer overværede den usædvanlige forårskoncert, der varede en times tid.

"Jeg tror, at der var en 10-15 personer inde i vores have," fortæller han.

"Det var fantastisk. Vejret var jo fint. Så jeg kan godt forestille mig, at vi gør det igen," lyder det fra Tommy Østerlind.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?