10. juli 2020
En mobilmast, der rager 20 meter højere op end Rundetårn, vil efter planen hæve sig langt over de højeste trækroner i Folehaveskoven tæt ved Kystbanen med det formål at sikre bedre mobil- og internetsignal for kystbane-strækningen.
En mobilmast, der rager 20 meter højere op end Rundetårn, vil efter planen hæve sig langt over de højeste trækroner i Folehaveskoven tæt ved Kystbanen med det formål at sikre bedre mobil- og internetsignal for kystbane-strækningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønt lys til 48 meter høj mobilmast trods klager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønt lys til 48 meter høj mobilmast trods klager

Planklagenævnet har stadfæstet Hørsholm Kommunes afgørelse efter behandling af tre klager

Opdateret 02. juni 2020 kl. 12:07
Ugebladet Hørsholm - 30. maj 2020 kl. 08:00
Af Morten Timm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For et år siden kom det bag på flere borgere, at Hørsholm Kommune havde tilladt opsætning af en 48 meter høj mobilmast i Folehaveskoven i Rungsted.

arrow Læs også: Venstre: Beslutninger skal tilbage til politikerne

Trods klager må de nu konstatere, at telemasten, der rager 20 meter højere op end Rundetårn, bliver en realitet.

Planklagenævnet har netop afgjort tre klager fra en beboer og to grundejerforenigner over Hørsholm Kommunes tilladelse om landzonetilladelse til den høje telemast, og nævnet stadfæster kommunens afgørelse i sagen.

Det giver dermed grønt lys for Telcon A/S til at rejse masten og dermed sikre bedre mobil- og internetsignal i området og på Kystbanen. Netop Rungsted-området lider af dårligt mobilsignal.

Samfundsinteresse

Planklagenævnet har vurderet, at telemasten tjener en væsentlig samfundsmæssig interesse, og i deres afgørelse lægger de vægt på, at masten skal sikre god internetdækning i togene på Kystbanen, så de kan anvendes som en funktionsdygtig arbejdsplads, samt bedre mobildækning langs jernbanen.

Hellere ikke andre placeringer af masten har nævnet fundet mere egnede.

Manglende orientering

Venstres byrådsmedlem Anne Ehrenreich kritiserede sidste år Hørsholm Kommune for ikke at have oplyst nok om maste-planen. Hun bor selv i det pågældende område og modtog mange henvendelser fra borgere, der var modstandere af en så høj mast, som vil kunne ses i landskabet meget langt væk.

To af klagerne går netop på den manglende naboorientering, men en klage går på placeringen af masten. Alle klagere mener desuden, at mobilmasten vil skæmme det naturskønne område og få stor betydning for herlighedsværdien i del af Rungsted.

Reelt dilemma

Formand for Miljø- og planlægningsudvalget, Jan Klit (K), har tidligere medgivet, at sådan en mast ikke pynter. Sagen har været et reelt dilemma mellem en meget høj og grim mast, der rager langt op over trækronerne, og den nødvendige mobil- og internetsignaldækning, har han erkendt.

Ifølge udvalgsformanden har teleselskabet forsøgt at placere den 48 meter høje mast, så den generer udsigten for færrest mulige beboere i området. Der vil være over 300 meter til nærmeste beboelse.

Udover masten skal der bygges en teknikkabine på ejendommen Folehavevej 127.

Planklagenævnets afgørelse kan ikke ankes og indbringes for andre myndigheder.

arrow Arealoverførsler: Udvalgsmedlem beskyldes for dobbeltmoral
15. januar 2020 kl. 08:30 Opdateret: kl. 08:51
arrow Redaktørens analyse: Bedre nattesøvn til Slotved
31. december 2019 kl. 17:30 Opdateret: kl. 12:28
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?