25. februar 2021
I dag, tirsdag, og onsdag er der nødpasning, men fra torsdag er Ole Nielsen igen klar til at tage imod de første børn i Æblegården, hvor der venter en anderledes hverdag for børn og ansatte.
I dag, tirsdag, og onsdag er der nødpasning, men fra torsdag er Ole Nielsen igen klar til at tage imod de første børn i Æblegården, hvor der venter en anderledes hverdag for børn og ansatte.
Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genåbning: Under halvdelen af børnene er med fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genåbning: Under halvdelen af børnene er med fra start

På daginstitutionen Æblegården i Rungsted vælger mere end halvdelen af forældrene ikke at være med ved genåbningen fra torsdag

Ugebladet Hørsholm - 14. april 2020 kl. 10:00
Af Fred Jacobsen

Når daginstitutionen Æblegården i Rungsted reelt åbner torsdag 16. april kl. 8, vil den være mindre end halvt fyldt.

arrow Læs også: Sætter hælene i midt i krisen: Nu skal borgmesteren ikke have mere magt

"Jeg kan forestille mig, at nogle forældre 'lurepasser'. Og der kan også være arbejdspladser, der ikke er helt klar endnu," siger Ole Nielsen, leder af daginstitutionen Æblegården i Rungsted til Ugebladet.

30 af 80 er tilmeldt

Han har indtil videre 30 beskedder i indbakken fra forældre, der gerne igen vil sende deres børn i vuggestue og børnehave. Det er under halvdelen af de 80 børn - 30 i vuggestue, 50 i børnehave - Æblegården normalt rummer.

"Jeg tænker, at antallet vokser, når først vi får skrevet ud til forældrene om, hvordan det går," lyder det fra Ole Nielsen, der endnu ikke har det fulde overblik over, over hvor mange uger de 30 tilmeldinger strækker sig over.

Lange dage

i dag tirsdag og onsdag med fortsætter den nødpasning, der har været tilbudt forældre med et særligt behov siden institutionerne lukkede ned 16. marts.

Nødpasningen har for Æblegårddens vedkommende været pasning af tre børn. Her til morgen var en enkelt dreng mødt ind.

"Dagene kunne blive lange, når der kun var et enkelt barn. Men når alle tre var der, var det faktisk hyggeligt, og vi fik lavet noget andet end normalt," fortæller institutionslederen.

15UBH Ole Nielsen institutionsleder

Tirsdag morgen var børnegarderoben stadig gabende tom, og der var en enkelt dreng i nødpasning i Æblegården, oplyser institutionsleder Ole Nielsen, der har travlt med at gøre klar til at de første børn kommer torsdag.


Helt nye børn

Ole Nielsen og personalet er forberedt på en meget ny hverdag. Faktisk har de på Æblegården foreredt sig på at skulle tage imod de kendte, men alligevel forandrede børn.

Genåbning daginstitutioner og dagpleje


  • 14. april 15. april: Mulighed for nødpasning til børn, hvor familien har brug for det og er berettiget til det.
  • 16. og 17. april: Institutionerne åbner mere op med nødpasning for alle som ønsker at gøre brug af det. Åbningstiden er kl. 8.00 – 15.00 For forældre der er berettiget til den oprindelige nødpasning, er der herudover mulighed for pasning kl. 7.00 – 8.00 og kl. 15.00 – 17.00.
  • 20. april: Kontrolleret åbning af daginstitutionerne, for de af jer som ønsker at gøre brug af institutionen. Åbningstiden er kl. 8.00 – 15.00 For forældre der er berettiget til den oprindelige nødpasning, er der herudover mulighed for pasning kl. 7.00 – 8.00 og kl. 15.00 – 17.00.


Kilde: Hørsholm Kommune

"Mange har ikke haft kontakt med andre voksne end forældrene i en måned, så det vil være som at tage imod helt nye børn," forudser Ole Nielsen.

Telte og håndvaske

På Æblegården er de indstillet på at skulle være udendørs det meste af tiden. Derfor er der anskaffet telte, så man kan få tag over hovedet, hvis vejret ikke vil lege med, og der er anskaffet udendørs håndvaske, så man kan leve op til kravene om hyppig håndvask.

"Vi bliver også nødt til at finde ud af, hvordan vi beskytter os selv. Normalt kommer vi tæt på forældrene. Så det skal vi undgå og sørge for, at kontakten bliver meget kort," oplyser Ole Nielsen, der i øvrigt er fortrøstningsfuld foruds for igen at komme i gang.

Omsorgsfulde forældre

"Vi har fået huset gjort grundigt rent, vasket legetøj og sengetøj. Vi skal nok klare det," lyder det optimistisk fra Ole Nielsen, so i øvrigt fortæller om stor omsorg fra forældrekredsen for personalet.

"Forældrene har vist meget stor interesse for personalet. De har vist stor omsorg," siger han.

arrow Genbrugspladser: Tilbage til normalen
16. april 2020 kl. 13:00 Opdateret: kl. 12:53
arrow Genåbner med udekøkkener og hygiejnekursus
13. april 2020 kl. 10:00 Opdateret: kl. 20:55
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?