4. august 2020
Seniorrådet i Hørsholm har en gruppe frivillige, der gerne vil hjælpe deres ældre borgere med indkøb af dagligvarer. Foto: presse-fotos.dk
Seniorrådet i Hørsholm har en gruppe frivillige, der gerne vil hjælpe deres ældre borgere med indkøb af dagligvarer. Foto: presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige vil sikre lokal handel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige vil sikre lokal handel

Seniorrådets indkøbsgruppe klar til at købe ind i lokale butikker, selv om kommunen har sendt dagligvareindkøb til ældre borgere ud af kommunen

Ugebladet Hørsholm - 02. juli 2020 kl. 11:25
Af Fred Jacobsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om Hørsholm Kommune med den nye indkøbsordning reelt har sendt indkøb af dagligvarer til 170 af sine ældre borgere ud af kommunen, er der fortsat mulighed for, at borgere kan få deres varer fra den lokale forretning, de kender.

arrow Læs også: Ejerskifte på tragisk baggrund

Seniorrådets indkøbsgruppe, Hørsholm Senior Indkøbs Gruppe, giver nemlig gerne de ældre en hjælpende hånd med at fylde køleskabet.

Ingen opmærksomhed

"Ønsker den ældre borger fortsat at handle i de lokale dagligvareforretninger, som borgeren kender og har sat pris på igennem et langt liv, findes der et alternativ til den ny indkøbsordning. Gruppen har bestået i mange år, men af ukendte årsager har den ikke fået den store opmærksomhed, når Hørsholm Kommune visiterer den ældre borger til indkøb," siger Lars Bjørck Olsen, der er medlem af Hørsholm Seniorråd.

Tid til en snak

Senior Indkøbs Gruppen er en gruppe af frivillige, fortrinsvis pensionister, der én gang om ugen køber almindelige dagligvarer i det nærmeste butikscenter, går på apoteket for folk, har tid til en snak over en kop kaffe, og ledsager enkelte gange på en tur til fods eller giver et lift i bilen.

"Borgeren aftaler selv med den faste indkøber fra Senior Indkøbs Gruppen hvilke varer, der skal indkøbes. Indkøbet afregnes direkte mellem den ældre borger og indkøberen," forklarer Lars Bjørck Olsen.

For at modtage hjælp fra Senior Indkøbs gruppen skal borgeren være visiteret til indkøb af Hørsholm Kommune og være i stand til at håndtere indhold af indkøb samt betalingen.

Senior Indkøbs Gruppen er oprettet og drives af Hørsholm Seniorråd ved hjælp af en kreds af frivillige, som både organiserer og gennemfører indkøbene. Det koster ikke noget for den enkelte borger at benytte sig af gruppens tilbud.

Aflaster hjemmeplejen

Lars Bjørck Olsen understreger, at gruppen er med til at aflaste hjemmeplejen, som indtil 1. maj stod for indkøb til visiteredeældre borgere.

Det var netop også hensigten med at sende indkøbene i udbud: Hjemmeplejen skulle bruge sine kræfter på kerneophaven, og så skulle indkøb klares af andre.

Hørsholm Kommune sendte sine indkøb i udbud sammen med en række andre kommuner via Indkøbsfællesskabet Nordsjælland, og opgaven er fra 1. maj overtaget af henholdsvis Intervare (moderselskabet for internetdagligvareforretningen nemlig.com) samt Egebjerg Købmandsgård.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?