23. januar 2021
Der bliver aldrig rådhus igen Ådalsparkvej 2. Det besluttede et politisk flertal i kommunalbestyrelsen mandag.
Der bliver aldrig rådhus igen Ådalsparkvej 2. Det besluttede et politisk flertal i kommunalbestyrelsen mandag.
Foto: Arkiv, Ugebladet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal vil ikke tilbage til det gamle rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal vil ikke tilbage til det gamle rådhus

Nu indledes forberedelserne med at gøre Ådalsparkvej 2-arealet klar til salg

Opdateret 27. februar 2020 kl. 15:58
Ugebladet Hørsholm - 27. februar 2020 kl. 12:16
Af Morten Timm

OPDATERET: Det er fortsat uafklaret, hvor Hørsholm Rådhus skal ligge henne, når den tre års lejeaftale på Slotsmarken udløber, men et politisk flertal i Hørsholm Kommunalbestyrelse har mandag gjort det klart, at det i hvert fald ikke bliver på Ådalsparkvej 2, hvor rådhuset lå fra 1993 og frem til vinterferien.

For det politiske flertal - bestående af Konservative, Socialdemokratiet, Radikale, Liberal Alliance og løsgængerne Annette Wiencken og Thorkild Gruelund - har besluttede, at Ådalsparkvej 2-matriklen nu gøres klar til salg.

arrow Læs også: Rådhusets facade får en tur
Venstre og DF imod

I det tidlige efterår blev det konstateret, at store dele af rådhusbygningerne på Ådalsparkvej 2 var angrebet af skimmelsvamp, og på fem måneder fik kommunen sat gang i en flytning af rådhusets og dets 300 medarbejdere.

Venstre og Dansk Folkeparti var imod, at man på forhånd fjernede Ådalsparkvej 2 som en fremtidig mulighed for rådhus og stemte mod punktet, som alene handlede om at give administrationen grønt lys til begynde de forbedrende øvelser med salgsoplæg for det nu gamle rådhus.

"Jeg er ked af, at vi fjerner en mulighed og lukker nogle døre, før vi er afklaret om fremtidens rådhus. Derfor vil jeg ikke stemme for," sagde Glen Madsen (DF).

Hos Venstre er det vigtigt, at beslutningen om fremtidens rådhus træffes på en positiv forretningsmodel, og de alternativer skal Ådalsparkvej 2 kunne måles op mod. Det stillede de et ændringsforslag om, som dog blev stemt ned.

"Vi vil passe på borgernes penge og ikke gentage flytningen til Slotsmarken, når det kommer til øgede udgifter. Beslutningen bør træffes på et oplyst grundlag og på grundlag af fakta, ikke følelse. Et for dyrt rådhus vil gå udover de tilbud, vi ellers vil kunne tilbyde borgerne," lød det fra Anne Ehrenreich.

Chancerne er lig nul

Borgmesteren Morten Slotved lagde ikke fingre imellem og ser chancer for at lige nul for at rådhuset vender tilbage.

"Jeg vil godt fraskrive os muligheden for at vende tilbage, og på den måde giver vi administrationen en opgave mindre at regne på. Desuden har vi driftsudgifter her til der findes en afklaring," oplyste Morten Slotved.

Radikale Henrik Klitgaard kaldte bygningerne på Ådalsparkvej helt utidssvarende til et rådhus, og Annette Wiencken (UP) mente, at man skulle have truffet den her beslutning for 10 år siden.

Før Ådalsparkvej 2 sættes endelig til salg skal Hørsholm Kommunalbestyrelse samles til et temamøde, hvor de skal drøfte, hvilke muligheder de ser for området. Om det skal være boliger, etage eller rækkehus, eller udstykkes til parcelhuskvarter.

arrow Stort flertal indgår budgetforlig: Så meget stiger skatten
23. september 2020 kl. 13:30 Opdateret: kl. 13:37
arrow Rådhusflytning bliver tre gange så dyr som først skønnet
07. februar 2020 kl. 12:10 Opdateret: kl. 14:24
arrow Flytteklar: Nu rykker Hørsholm Rådhus til Slotsmarken 13
04. februar 2020 kl. 11:55 Opdateret: kl. 12:02
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?