3. juni 2020
For at være forberedt på et stigende antal syge borgere vil Hørsholm Kommune lave et coronaberedskab og har brug for lokale hænder.
For at være forberedt på et stigende antal syge borgere vil Hørsholm Kommune lave et coronaberedskab og har brug for lokale hænder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterlyser borgere: Hørsholm har brug for ekstra hænder under coronakrisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterlyser borgere: Hørsholm har brug for ekstra hænder under coronakrisen

Kommunen forbereder et coronaberedskab og har brug for folk med sundhedsfaglig baggrund og socialpædagogisk arbejde

Opdateret 27. marts 2020 kl. 16:40
Ugebladet Hørsholm - 27. marts 2020 kl. 16:36
Af Morten Timm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har du sundhedsfaglig baggrund eller kendskab til det socialpædagogiske arbejde. Så har vi brug for dig nu,

arrow Læs også: Borgmester overvældet: Stor tilslutning til coronaberedskab

Sådan lyder det i den efterlysning af lokale borgere, som Hørsholm Kommune netop har udsent og gerne vil høre fra.

For selv om kommunens eget personale godt kan løse opgaverne på pleje- og ældreområdet her og nu, har man for at være på forkant med situationen indledt forberedelserne af et kommunalt coronaberedskab, som kan tage imod et stigende antal syge, udsatte og ældre borgere i den kommende tid.

"Vi kan hurtigt komme i en situation, hvor vi mangler ekstra hænder til at håndtere vores ældre og sårbare borgere. Vi efterlyser derfor borgere, der kan træde til, hvis behovet opstår. Vi rekrutterer folk nu, så vi kan være på forkant med situationen, hvis den udvikler sig til det værre. Jeg vil derfor gerne opfordre alle til kraftigt at overveje, om de kan stå til rådighed," lyder opfordringen fra borgmester Morten Slotved i en pressemeddelelse.

Oplæring og løn

Man kan hjælpe, hvis man har en sundhedsfaglig baggrund eller socialpædagogiske kompetencer. Man vil selvfølgelig blive oplært efter behov, og det er vigtigt, at man har tid til at tage nogle vagter. Arbejdet er lønnet.

Hvis man selv er i risikogruppen for at blive alvorligt syg, skal man ikke ansøge, fremgår det fra Hørsholm Kommune.

"Kontakt os hvis du har lyst til og mulighed for at indgå i kommunens coronaberedskab, som skal sikre, at vi også i en nødsituation kan yde den nødvendige hjælp til ældre og udsatte borgere i Hørsholm Kommune," lyder det videre fra borgmesteren.

Sådan gør du

Man kan læse mere om indsatsen på Kommunens BorgerLab eller sende en mail på coronaberedskab@horsholm.dk, hvori man kort beskriver sin uddannelse, erfaring, navn og telefonnummer. Skriv IKKE cpr.nr. eller andre personfølsomme oplysninger i mailen.

Hørsholm Kommune kontakter alle, der har meldt sig, hvis det bliver nødvendigt i forhold til etablering af et coronaberedskab, ligesom man også vil benytte medarbejdernes ressourcer på tværs af fagområder.

Husk at du finde akutnumre til kommunen på www.horsholm.dk/corona

arrow SE BILLEDERNE - og lad os høre din corona-historie
01. april 2020 kl. 17:30 Opdateret: kl. 23:37
arrow Corona lukker byrådsmøde for offentligheden
30. marts 2020 kl. 16:03 Opdateret: kl. 11:05
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?