18. januar 2021
Dirt jump banen i Arboretet skæmmer fortsat det fredede område, men bliver ifølge arboretmester Ole Byrgesen snart fjernet. Foto: Fred Jacobsen
Dirt jump banen i Arboretet skæmmer fortsat det fredede område, men bliver ifølge arboretmester Ole Byrgesen snart fjernet. Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drenges ulovlige cykelbane bliver nu fjernet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drenges ulovlige cykelbane bliver nu fjernet

Arboretets ejer har nu meldt dirt jump banens bagmænd til politiet og begynder oprydning

Opdateret 29. juli 2020 kl. 08:48
Ugebladet Hørsholm - 29. juli 2020 kl. 06:00
Af Fred Jacobsen

Den såkaldte dirt jump bane, som nogle unge ulovligt har anlagt i en del af det fredede område Arboretet i Hørsholm, bliver snart jævnet med jorden.

arrow Læs også: Borgere rystet over vanvidsbilist: Har fået nok og går til politiet

"Umiddelbart efter sommerferien går vi i gang med at retablere området. I første omgang for egen regning," oplyser arboretmester Ole Byrgesen til Ugebladet.

Politianmeldt

Han bekræfter også, at Arboretets ejer, 15. juni Fonden, har valgt at politianmelde banens unge bagmænd for hærværk.

Allerede sidste efterår begyndte nogle unge at bygge en bane, de siden har udvidet til et område på omkring 1000 m². De har gravet næsten to meter ned i jorden med dybe sving og flere meter høje forhindringer. Altsammen bygget af den opgravede jord og stivet af med træ, der blandt andet er fældet ulovligt i den fredede skov.

FAKTA
  • Arboretet i Hørsholm blev etableret i 1936 for at understøtte undervisningen i skovbrugs- og havebrugsbotanik.
  • Det stadig i forbindelse med undervisning i botanik- og planteanvendelse på Københavns Universitet.
  • Samlingen er med sine ca. 2000 arter den største samling af træer og buske i Danmark, og besøges hvert år af et stort antal gæster med interessere for træer og buske.
  • Arboretet har forskellige forsknings- og formidlingsaktiviteter, som bl.a. er muliggjort gennem støtte fra den private G.B. Hartmanns Forskningsfond og 15. Juni Fonden.
  • Fonden overtog 2017 ejerskabet efter Københavns Universitet.
Vildtremisser

Området ligger i et område i Arboretet, hvor der ikke kommer så meget publikum. Det var oprindeligt anlagt som et sted, hvor man dyrkede planter, der kunne fungerer som vildtremisser, som er steder i landbrugsområder, som vildtet kan søge tilflugt i og trykke sig ned i.

Fredskov

Aktiviteterne stoppede i 50'erne som en del af Arboretets aktiviteter, og siden har det fået lov til at ligge uberørt hen, og der er opstået fredskov og urskovlignende forhold i området, som dirt jump banen delvist har ødelagt.

Arboretmester Ole Byrgesen skønner, at det koster omkring 50.000 kr. at retablere området. 15. Juni Fonden lægger i første omgang selv ud og vil siden kræve de ansvarlige betale regningen. Og så bliver der sat skilte op, som skal minde om, at der er tale om et privat område.

arrow Se ugens politirapport: Indbrud, hærværk og personpåkørsel
11. august 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 16:40
arrow Fotos: Person død efter at være ramt af tog
08. august 2020 kl. 13:08 Opdateret: kl. 12:53
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?