16. juni 2021
De fleste hændelser på Rungsted Kyst Station er hærværk på biler ved stationen og på golfklubbens parkeringspladser.
De fleste hændelser på Rungsted Kyst Station er hærværk på biler ved stationen og på golfklubbens parkeringspladser.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det havde du ikke troet: Her er den farligste togstation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det havde du ikke troet: Her er den farligste togstation

Ifølge politiets tal sker der mere og alvorligere kriminalitet på Rungsted Kyst Station end på forkætrede Kokkedal Station

Opdateret 29. juni 2020 kl. 11:43
Ugebladet Hørsholm - 29. juni 2020 kl. 11:30
Af Fred Jacobsen

Her har du sikkert gået og troet, at Kokkedal Station er den utrygge og Rungsted Kyst Station den trygge og hyggelige af kommunens to kystbanestationer.

arrow Læs også: Det er ikke kun størrelsen der gør det - det skal bare bliver federe end det vi har

Det er helt forkert.

I hvert fald, når du læser politiets statistik over hændelser, der kræver 'politifaglig indgriben': Så er Rungsted Kyst Station både i antal og avorlighed et farligere sted end Kokkedal Station.

Højere og alvorligere

Generelt beskriver politiet om kriminalitetsniveauet på Rungsted Kyst Station, at det er lavt med et gennemsnit på to-tre hændelser om måneden, men så kan man også læse dette:

"Dog kan vi se, at belastningen ligger højere i forhold til kommunens anden station, Kokkedal, og at kriminaliteten er mere alvorlig."

Det fremgår af rapporten 'Kriminalitet og hændelser på Rungsted Kyst Station", som Nordsjælland Politis Efterretnings- og Analyseenhed har udarbejdet for perioden 2018-2020. Rapporten indgår i Tryghedsudvalgets - et særligt udvalg, kommunalbestyrelsen har nedsat for at se på trygheden i kommunen - arbejde.

FAKTA

Kokkedal Station

  • 2018: 14 anmeldelser om hændelser (7) og tyverier (7)
  • 2019: 32 anmeldelser om hændelser (17), uro (7), hærværk (5), tyverier (3)
  • 2020: 9 anmeldelser hidtil om hændelser (4), uro (2), hærværk (2), tyveri (1).
  • For hele 2020 estimerer politiet på den baggrund, at der vil komme en snes anmeldelser.

Rungsted Kyst Station
  • 2018: 25 anmeldelser om hændelser (9), tyveri fra biler (7), uro (3), løsnede hjulbolte (2), indbrud (1), tuveri af bil (1).
  • 2019: 16 anmeldelser om tyveri fra bil (4), uro (3), løsnede hjulbolte (2), indbrud (2), vold (2).
  • 2020: 36 anmeldelser om Hærværk (11), tyveri fra bil (2), indbrud (1), Hændelser (1).

Hændelse: registreringer, der kan blive til egentlige sager, hvis det skønnes, at der er potentiale for efterforskning. I langt de fleste tilfælde har forholdet løst sig selv, eller også skønnes der ikke at være noget af politimæssig interesse
Politiet skriver om begge stationer, at kriminalitetsbelastningen er lav.


Kilde: Nordsjælland Politis Efterretnings- og Analyseenhed.

Ifølge rapporten blev der 2018 anmeldt hændelser 25 gange: Tyverier fra biler, larmende unge, hærværk og psykisk udfordrede personer, der skaber uro og utryghed.

Der var færre i 2019 - og når 2020 er omme, forventer politiet en fordobling af aktivitetrne på stationen. For allerede nu er antallet af anmeldelser med 36 langt højere end både 2018 og 2019.

Bilerne er udsatte

I den langt overvejende del handler det om kriminalitet mod parkerede biler ved stationen eller Rungsted Golfklub. Også hændelser, der i mange tilfælde ikke afstedkommer yderligere efterforskning fra politiets side, fylder en del i statistikken.

Til sammenligning har der hidtil i 2020 været anmeldt 21 sager fra Kokkedal Station, hvor de såkaldte - og forholdsvis harmløse - hændelser fylder mest. Det er et markant fald på denne station i forhold til 2019.

Kokkedals mørketal

Jan H. Klit (K), formand for Tryghedsudvalget og selv politimand, erkender, at statistikken lige nu dokumenterer, at Rungsted er 'farligere' end Kokkedal Station.

"Det ændrer bare ikke på, at folk ikke oplever at have problemer med Rungsted Kyst Station, mens Kokkedal Station i årevis har haft et dårligt ry," siger Jan H.Klit.

Tallene viser ifølge Klit, at tryghed er et vanskeligt felt at arbejde i.

Råben, skrigen og uro

"Det er jo som udgangspunkt ikke utrygt, at der stjæles nummerplader fra en bil. Det, der giver en oplevelse af utryghed, er råben, skrigen og uro. Hændelser, der ikke altid finder vej til politiets statistikker. Og da er der åbenbart et mørketal på Kokkedal Station," mener Klit, der selv gang på gang har påpeget, at statistikkerne ikke kan dokumentere den oplevede utryghed i Kokkedal.

"Folk med forstand på det mener, at der går fem til ti år at ændre sådan en oplevekse," siger formanden for Tryghedsudvalget.

arrow Videoovervågning: Ja til Kokkedal, nej til Rungsted
29. juni 2020 kl. 14:30 Opdateret: kl. 15:17
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?