6. juni 2020
Ugebladet møder Julie, Isabelle, Clara, Thea og Josephine fra 8.B på Hørsholm Skole lige efter de har fået fri på den første skoledag i to måneder og sammen skal en tur i Hørsholm Midtpunkt. Foto: Morten Timm
Ugebladet møder Julie, Isabelle, Clara, Thea og Josephine fra 8.B på Hørsholm Skole lige efter de har fået fri på den første skoledag i to måneder og sammen skal en tur i Hørsholm Midtpunkt. Foto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De store elever retur på skolebænken: Det er med blandede følelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De store elever retur på skolebænken: Det er med blandede følelser

Fem piger fra 8.b på Hørsholm Skole fortæller om den første skoledag efter to måneders corona-nedlukning og havde gerne fortsat deres skolegang hjemmefra

Ugebladet Hørsholm - 19. maj 2020 kl. 17:15
Af Morten Timm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var stor gensynsglæde, men det var også lidt mærkeligt for de store elever på Hørsholm Skole at vende tilbage efter to måneders hjemmeundervisning fra coronanedlukningen 11. marts.

arrow Læs også: Kommende skolebørn rykker i spejderhytte

For det er en forandret skole, de er kommet tilbage, fortæller fem piger fra 8.b på Hørsholm Skole, som Ugebladet mødte mandag lige efter de havde fået fri efter den første skoledag.

"Det er da med blandede følelser at komme i gang," kommer det ærligt fra Clara, Josephine, Thea, Julie og Isabelle.

De lægger ikke skjul på, at de faktisk gerne ville have fortsat med at gå i skole hjemmefra.

"Nu har vi jo lige vænnet os til det, selv om det virkede totalt uoverskueligt i starten at være hjemme. Det var da super rart at se alle igen og mærke fællesskabet - selv om vi jo har set hinanden løbende i mindre grupper - men det er var da også rart at være hjemme," kommer det med smil fra de fem 8. klasseselever.

Nye regler

Første skoledag var en noget anderledes størrelse end før coronaen på grund af alle de nye forholdsregler.

Bordene i klasselokalet står nu spredte, så man enten sidder meget tæt på tavlen eller langt fra.

"Vi skal vaske hænder, hver gang vi går ind og ud af klassen, og så skal vi vaske vores borde, når vi har fri," fortæller pigerne.

Frikvartererne skal holdes indenfor, men derimod har hver årgang en hel time på dagen, hvor de opholder sig udenfor - men det skal foregå på et bestemt område på skolen, og fornøjer de sig med at spille fodbold, skal bolden sprittes af efter brug.

Netflix og motivation

Klasseårgangene møder også forskudt om morgenen, hvor der er samling på boldbanen inden de går ind i klasselokalet. Og foreløbig har de samme lærer hele dagen, ligesom der fortsat er fag, der skal undervises i online.

Mange nye rutiner, som gør den nye skolegang meget anderledes.

"Men det er der jo for en grund," anerkender de 14- og 15-årige elever overfor Ugebladet.

Noget af det gode ved at lave skole hjemmefra er, at det jo kan gøres i sengen. Det er mindre presset, men, erkender de også: sværere at holde motivationen.

"Det er jo afslappende på en anden måde, fordi der ikke er en lærer der står og holder øje med os. Så kan man ind i mellem være lidt på mobilen og se noget Netflix - og så kan man jo lige tage sig noget mad, når man har lyst," fortæller Thea, Josephine, Julie, Isabelle og Clara.

"Det svære er til gengæld at tage sig sammen til at få lavet lektierne og holde motivationen. Det er ikke altid lige let," afslører de.

For meget af online-skolegangen har været at få lektier for og selv sidde og lave dem. Det er sjovere, når man kan gøre det i skolen.

Eleverne har dog ikke kun levet i isolation derhjemme. De har under corona-nedlukningen mødtes, gået ture sammen og hængt ud i små grupper.

arrow Udvalg klar til ændring af børnepasning i sommerferien
17. maj 2020 kl. 06:30 Opdateret: kl. 16:42
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?