24. oktober 2020
Hørsholm Kommune deltager i Sundhedsstyrelsens kampagne Hvid Januar, der går ud på at opfordre folk til at sige nej tak til alkohol i januar.
Hørsholm Kommune deltager i Sundhedsstyrelsens kampagne Hvid Januar, der går ud på at opfordre folk til at sige nej tak til alkohol i januar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dårlig timing: Litterær druktur i alkoholfri måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dårlig timing: Litterær druktur i alkoholfri måned

Hørsholms kulturhus og bibliotek udskænker alkohol ved litteraturarrangement samtidig med at kommunen opfordrer til alkoholfri januar

Opdateret 14. januar 2020 kl. 12:11
Ugebladet Hørsholm - 14. januar 2020 kl. 10:29
Af Fred Jacobsen

Samtidig med at Hørsholm Kommune har koblet sig på den landsdækkende kampagne Hvid Januar - som går ud på, at man skal holde sig fra alkohol i januar måned - inviterer kommunens eget kulturhus Trommen sammen med biblioteket på en litterær druktur.
Med alkoholiske smagsprøver. I januar.

arrow Læs også: DEBAT: Carøe, stik nu piben ind - og fri os for de latterlige sammenligninger
Som nadver i kirken

"Jeg må medgive, at timingen ikke er den helt rette," indrømmer Nadja Maria Hageskov (K), formand for Sport-, fritids- og kulturudvalget over for Ugebladet. Hun har dog ikke tænkt sig at gøre et stort nummer ud af det. Hun mener, at arrangementet er en administrativ beslutning, og som hun som udgangspunkt kalder "et super arrangement."
"Idéen er jo god nok. Samtidig er Hvid Januar en national kampagne. Og ja, der er noget med kommunikationen her," lyder det fra Nadja Hageskov.

Jan Dehn, kommunens direktør for Velfærd og Kultur, har denne kommentar:
"Hvis man i ramme alvor forstår bibliotekets litteraturformidlingsarrangement som opfordring til druk, så er det selvfølgelig et problem. Jeg forstår det som et kulturformidlingsarrangement," siger Jan Dehn til Ugebladet og tilføjer, at der er tale om yderst beskedne mængder alkohol, noget "som ved nadver i kirken".

Litteratur og fin akohol

Det er Hørsholm Bibliotek og kulturhus Trommen, der er gået sammen om arrangementet "På druk i litteraturen" 17. januar, hvor der loves "en cocktail af god årgangslitteratur og fin alkohol", som alle over 18 år kan deltage i for 40 kroner.

Lad alkoholen stå

I Sundhedsstyrelsens kampagne Hvid Januar opfordres folk til at lade alkoholen stå for at bryde den vane, der har ført til, at godt ti procent af den danske befolkning har et forbrug af alkohol, der overskrider Sundhedsstyrelsens lavrisikogrænse på henholdsvis 7 og 14 genstande ugentligt for kvinder og mænd.

På Hørsholm Kommunes hjemmeside kan man i den forbindelse læse, at 17 procent af Hørsholms borgere har et forbrug af alkohol, der overskider denne grænse.

Bare sig nej tak

"Hvis du bliver tilbudt alkohol, hjælper Hvid Januar dig - bare sig 'Nej tak, jeg holder Hvid Januar'", står der blandt andet på kommunens hjemmeside.

arrow Biblioteket: Tag med på litterær druktur
13. januar 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:05
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?