21. januar 2021
Byrådsmedlem Glen Madsen, Dansk Folkeparti, ønsker mere gennemsigtighed om Hørsholm Kommunes brug af konsulenter og advokater. Derfor foreslår han nu, at beløbet offentliggøres én gang om året.
Byrådsmedlem Glen Madsen, Dansk Folkeparti, ønsker mere gennemsigtighed om Hørsholm Kommunes brug af konsulenter og advokater. Derfor foreslår han nu, at beløbet offentliggøres én gang om året.
Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF-forslag: Fortæl hvor mange penge, vi bruger på konsulenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF-forslag: Fortæl hvor mange penge, vi bruger på konsulenter

"Det er i alles interesse med mere åbenhed og gennemsigtighed," siger Glen Madsen (DF) om sit forslag, hvor Hørsholm Kommune hvert år skal offentliggøre udgifterne til konsulenter og advokatbistand

Opdateret 23. januar 2020 kl. 21:54
Ugebladet Hørsholm - 23. januar 2020 kl. 18:13
Af Morten Timm

Hvor mange skattekroner bruger Hørsholm Kommune hvert år på eksterne konsulenter og advokatbistand - og på hvad?

Det spørgsmål ønsker Dansk Folkepartis Glen Madsen belyst, og han har derfor benyttet sin initiativret som byrådsmedlem til at stille et politisk forslag om, at Hørsholm Kommune én gang om året offentliggør omkostningerne til konsulenter.

"Ingen ved det. Ej heller kommunalbestyrelsen," siger Glen Madsen til Ugebladet.

arrow Læs også: Borgmester: En ren tilståelsessag
Køge gør det

I sine to år som folkevalgt har Glen Madsen heller ikke kunnet få svar på spørgsmålet fra administrationen, da det ikke var muligt at trække oplysningerne i kommunens økonomisystem, fordi de var bogført på mange forskellige konti.
Øvelsen har de imidlertid gjort i Køge Kommune, hvor de indenfor hvert område nu oplyser de årlige konsulentudgifter, der samlet beløber sig til 20 millioner kroner. Den model ønsker DF-politikeren, at Hørsholm Kommune kopierer.

"Jeg er tilhænger af åbenhed og gennemsigtighed, og for os politikere handler det også om at kunne træffe beslutninger på et oplyst grundlag. Det kan vi reelt ikke nu," siger Glen Madsen.

Umuligt at vurdere omfanget

Han er ikke ude med en melding om, at Hørsholm Kommune skal skære ned på al konsulentbistand eller at kommunen i hans øjne bruger for mange penge på konsulenter.

Dog fandt han, at det var lige lovlig mange penge, der blev brugt på advokatbistand for at redde kastanjerne ud af ilden omkring den omstridte hensigtserklæring for Rungsted Kyst Stations-område.

"Men jeg kan jo heller ikke vurdere det, når jeg ikke har nogen baggrundsviden. Så uanset om man har interesse i at forsvare brugen af konsulenter eller ikke, vil det gøre tingene mere gennemsigtige at have overblik over omkostningerne til konsulenter," forklarer Glen Madsen overfor Ugebladet.

Han fortsætter:

"Kommunalbestyrelsens skal kunne vurdere, om kommunens udgifter – herunder selvfølgelig også dem til konsulenter - er rimelige eller ej. Og borgerne skal også kunne vurdere, om vi folkevalgte træffer de rigtige beslutninger eller ej. Ellers kan vi ligeså godt nedlægge kommunalbestyrelsen og afskaffe folkestyret."

I byrådet mandag

Forslaget fra Dansk Folkeparti-politikeren er på dagsordenen i Hørsholm Kommunalbestyrelse allerede på næste møde på mandag 27. januar, og Glen Madsen har stor forventning til, at det også stemmes igennem.

"De meldinger, jeg har foreløbig har fået, er positive," slutter han.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?