28. marts 2020
COVID-19 - også kaldet coronavirus - har fået tag i mange Hørsholmborgere, og kommunen hører nu til blandt de fire kommuner med flest bekræftede smittetilfælde.
COVID-19 - også kaldet coronavirus - har fået tag i mange Hørsholmborgere, og kommunen hører nu til blandt de fire kommuner med flest bekræftede smittetilfælde.
Foto: photoguns - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-ramt: Hørsholm i toppen med flest smittede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-ramt: Hørsholm i toppen med flest smittede

Coronavirussen har forholdsmæssigt ramt flere Hørsholmborgere i den sidste uge

Opdateret 26. marts 2020 kl. 16:29
Ugebladet Hørsholm - 26. marts 2020 kl. 12:00
Af Morten Timm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hørsholm Kommune har sammen med Frederiksberg, Vallensbæk og Slagelse landets største andel af bekræftede corona-tilfælde per indbygger.

arrow Læs også: Efterlyser borgere: Hørsholm har brug for ekstra hænder under coronakrisen

Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut, som er offentliggjort 25 marts.

Hørsholm og de tre andre kommuner placerer sig med over 60 bekræftede smittetilfælde per 100.000 indbyggere. Det er betydeligt højere end nabokommunen Fredensborg, der ligger med 1-19 bekræftede smittetilfælde, mens Rudersdal Kommune på den anden side har 40-59 corona-tilfælde.

Meldingen fra Hørsholm Kommune er i dag, at to ældre borgere er hospitalsindlagt med coronavirus, men den ene er på vej til blive udskrevet.

Uge med stigende tal

Statens Serum Institutet deler COVID-19 smitten op fem grupper - henholdsvis med 0, 1-19, 20-39, 40-59 og 60+ bekræftede smittetilfælde.

Noget peger på, at corona-udviklingen har udviklet sig voldsommere i Hørsholm end nabokommuner. For i seruminstituttets første offentliggjorte overvågningsrapport af coronasmittede fra 16. marts lå Hørsholm ikke i top med flest smittede.

Her var det lokale tal 20-39 bekræftede coronatilfælde, mens Rudersdal og Gentofte toppede listen sammen med Frederiksberg.

arrow Slotved: Vi kommer til at lave investeringer og renoveringer
27. marts 2020 kl. 09:54 Opdateret: kl. 10:07