11. april 2021
En god kending er tilbage i Røde Kors. Leif B. Johansen er igen klar til at give den en skalle for den humanitære organisation efter sidste år lod sig pensionere som indsatsleder og brandmand.
gallery icon

Se billedserie

En god kending er tilbage i Røde Kors. Leif B. Johansen er igen klar til at give den en skalle for den humanitære organisation efter sidste år lod sig pensionere som indsatsleder og brandmand.
Foto: Kim Meldgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandmanden er tilbage hos Røde Kors efter 15 års orlov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandmanden er tilbage hos Røde Kors efter 15 års orlov

Tidligere brandmand, beredskabschef og indsatsleder Leif B. Johansen er tilbage som butiksleder af Røde Kors Genbrug i Hørsholm

Opdateret 07. april 2021 kl. 16:41
Ugebladet Hørsholm - 20. januar 2019 kl. 09:02
Af Morten Timm

Det er lidt som at vende hjem for 65-årige Leif B. Johansen. Han stod nemlig i spidsen, da Røde Kors i Hørsholm 1. april 1996 åbnede deres genbrugsbutik på Usserød Kongevej.

arrow Læs også: Førende genbrugsbutik sadler om efter lederstop

Her var han butiksleder gennem seks år, inden arbejdet som beredskabschef og indsatsleder hos det lokale brandvæsen krævede for meget til han kunne passe sit frivillige Røde Kors-job ved siden af.

Men nu er han efter 15 års orlov tilbage hos den humanitære organisation og har netop overtaget sit gamle hverv som aktivitets- og butiksleder for Røde Kors Genbrug, som siden sidst er vokset sig mange gange større og er flyttet til Hørsholm Arkaden ved Surina Cykler og omsatte for 9,1 millioner kroner i 2018.

"Jeg er glad for at være tilbage og kunne hjælpe til. Og ikke mindst opleve den store energi, de mange frivillige kommer med hver dag og lægger i arbejdet her," siger Leif B. Johansen, der sidste år gik på pension fra Nordsjælland Brandvæsen efter 44 års tro tjeneste.

Nu skal han holde styr på de 210 frivillige, og flere kan godt bruges. Hver dag er de i fire timers hold med til at passe og holde gang i Røde Kors-butikken i Hørsholm, som suverænt er Danmarks største og 2½ gange større end nummer to.

Og det vidner om stor travlhed i Hørsholm-filialen, når der hver dag sættes prismærker på 1.000 varer. Størst er efterspørgslen på nips-ting, køkkengrej, porcelæn og bestik.

Leif B. Johansen overtager ansvaret for den succesrige genbrugsbutik og møbellageret i Kokkedal Industripark fra Michael Clausen, der har været butiksleder i fire år.

"Nu skal der nye øjne på til at se andre muligheder, så butikken med frisk energi kan komme videre. Stilstand er tilbagegang," lyder det fra Michael Clausen, der i sine fire år fik startet møbeldepotet.

Allerede i en alder af 16 år blev Leif B. Johansen aktiv i Ungdommens Røde Kors, og han fortsatte trofast sin indsats op gennem voksenlivet og var i midten af 80'erne også lokal afdelingsformand for Røde Kors i Hørsholm. En post som i dag varetages af Jørgen Jørgensen.

"Jeg har altid sat konceptet med medmenneskelighed og det upolitiske humanitære arbejde højt. Og jeg kan godt lide at gøre noget ud fra det fælles mål at skaffe flest penge til Røde Kors og de mange projekter, vi støtter," fortæller Leif B. Johansen, der i den forgangne uge også blev præsenteret officielt på Røde Kors' årsmøde i Trommen foran 130 frivillige.

arrow En brandmand af hjertet stempler ud efter 44 års tro tjeneste
01. juli 2018 kl. 10:00 Opdateret: kl. 02:09
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?