8. juli 2020
Hørsholm fik anskaffet sig pavilloner, da tilstrømmen af flygtninge var på sit højeste. Næste års kvoteflygtninge sendes formentlig til Bornholm. Foto: Morten Timm
Hørsholm fik anskaffet sig pavilloner, da tilstrømmen af flygtninge var på sit højeste. Næste års kvoteflygtninge sendes formentlig til Bornholm. Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bornholm klar til at overtage byens flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bornholm klar til at overtage byens flygtninge

Hørsholm modtager næste år fem kvoteflygtninge, men dem har Bornholm bedtom at få

Ugebladet Hørsholm - 27. juni 2020 kl. 09:00
Af Fred Jacobsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fem kvoteflygtninge, Hørsholm Kommune efter planen skal modtage i 2021, kommer efter al sandsynlighed ikke til at bo i kommunen. De bliver i stedet sendt til Bornholm.

arrow Læs også: Hos Richard bliver sovs til sauce - men han er også til Oktoberfest

"Bornholm har henvendt sig og bedt om vores kvoteflygtninge, hvis de har kapacitet til det. Jeg mener, at de er bedre tjent med at flytte dertil end at være her hos os," siger borgmester Morten Slotved (K) til Ugebladet.

Han understreger, at det er Bornholm selv, der ønsker at overtage flygtningene, og derfor skal Morten Slotved (K) nu i Kommunekontaktrådet (KKR) få aftalt de nærmere detaljer om flytningen af flygtningene.

Det gør han på baggrund af en flertalsbeslutning i Økonomiudvalget, hvor otte ud af ni medlemmer mener, at det er en god idé.

Et skidt signal
Det niende, Niels Lundshøj (S), synes det til gengæld ikke.

FAKTA
  1. Rådet (KKR) er et rådgivende og koordinerende organ, blandt hvis opgaver er at varetage kommunernes interesser overfor Regionsrådet.
  2. Borgmestrene er fødte medlemmer i rådet.

"Jeg mener, vi sender et skidt signal ved ikke at varetage vores forpligtelse," lyder Lundshøjs argumentation, selv om han er bevidst om, at placeringen på Bornholm sker efter Bornholm Kommunes eget ønske.

Så han stemte imod, og det vil de øvrige socialdemokrater også gøre, når sagen kommer op i kommunalbestyrelsen.

Bedre end en pavillon
Den radikale viceborgmester Henrik Klitgaard støtter forslaget sammen med resten af udvalget.

"Seks ud af ti af vores flygtninge er uden arbejde. Selvfølgelig skal vi tage vores andel, men på Bornholm er der arbejde, bolig, og de bliver integreret. Det har vi en national interesse i at fremme. Det er bedre end at bo i en pavillon i Hørsholm," memer Henrik Klitgaard.

Høje boligpriser
Borgmester Morten Slotved er på linje med viceborgmesteren og henviser til, at Bornholm har henvendt sig, fordi øen har gode erfaringer med at integrere flygtninge, få dem i arbejde og fastholde dem som borgere.

"Her i Hørsholm er vi blandt andet udfordret på at kunne finde en bolig, fltgtningene har råd til," siger Morten Slotved.

arrow Ingen protester fra naboer
16. december 2019 kl. 14:00 Opdateret: kl. 01:27
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?