31. marts 2020
Foruden frivilligcenter og musikskole er den gamle rådhusbygning også hjemsted for en lægeklinik, et revisionsfirma og en forretning.
gallery icon

Se billedserie

Foruden frivilligcenter og musikskole er den gamle rådhusbygning også hjemsted for en lægeklinik, et revisionsfirma og en forretning.
Foto: Anders Dall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bag om det gamle rådhus: Frivilligt knudepunkt i musikalske rammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bag om det gamle rådhus: Frivilligt knudepunkt i musikalske rammer

Pakket ind i en musikskole og det gamle rådhus sidder Tina Gerling fra frivilligcentret og servicerer de frivillige foreninger i kommunen

Opdateret 15. januar 2020 kl. 10:41
Ugebladet Hørsholm - 15. januar 2020 kl. 10:30
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

”Man bliver jo aldrig træt af musik.”
Tina Gerling trækker på smilebåndet, når snakken falder på de eftermiddage, hvor hun som leder af frivilligcentret ikke kan undgå at høre sang og instrumenter fra musikskolens lokaler.

”Men nogle gange når de øver operaskalaer, kan man godt blive lidt påvirket af det, men det er ikke sådan, det reelt er generende, så kan vi lukke døre, hvis det er,” tilføjer hun med et smil.

Sådan er det, når man som frivilligcenter er pakket ind i Hørsholm Musikskole, der også har adresse i det gamle rådhus på hjørnet af Rungstedvej og Hovedgaden.

Her sidder Tina Gerling og koordinerer og servicerer kommunens frivillige foreninger. Det kan være hjælp til at starte en forening, stille mødelokaler til rådighed eller hvis foreningerne har brug for sparring. Dertil kommer også frivilligcentrets egne aktiviteter, forklarer Tina Gerling, som sammen med en deltidsansat også skal styre centrets selvhjælpsspor, hvor en borger enten kan få en individuel samtale med en frivillig eller deltage i en selvhjælpsgruppe om eksempelvis afasi, sorg eller andre livskriser.

”Det er lidt forskelligt, alt efter, hvad der er behov for,” siger Tina Gerling.

arrow Læs også: Bag om Arboretet: Det vigtigste er at gå rundt, snuse og fange atmosfæren
Hjælpsom ånd

Selv om Frivilligcenter og Selvhjælp Hørsholm og musikskolen som sådan ikke har noget samarbejde, ud over at frivilligcentret kan låne byrådssalen, som musikskolen råder over, så er der en hjælpsom ånd i huset.

”Hvis man nu er 7 år og skal til musik og ikke kan finde rundt, så kan man måske ikke lige finde ud af, at musikskolens kontor er ovenfor. Så kommer folk også herind og spørger os, og vi tager os også pænt af dem og hjælper dem videre, så de kan få den rigtige hjælp, så det er jo et godt sted og et hyggeligt sted,” siger Tina Gerling.

Hun har også rosende ord til husets mangeårige rengøringsmand, som hun ikke tøver med at kalde verdens sødeste rengøringsmand, der er med til at binde huset sammen.

”Jeg kan huske en dag, jeg var syg, og der stod nogen ved døren. Så lukkede han dem straks ind og tilbød at lave kaffe til dem. Det er det der med, at vi har et fælles blik for, at vi skal have tingene til at fungere, og så hjælper vi hinanden med det. Det gælder i virkeligheden alle, som er her. Han har meget engagement og det betyder meget, at han er en del af familien.”

Stemningsfuld sal

Pakket ind i en musikskole og det gamle rådhus sidder Tina Gerling fra frivilligcentret og servicerer de frivillige foreninger i kommunen
Musikskolens historie i det gamle rådhus strækker sig noget længere tilbage end frivilligcentrets.

Tilbage i starten af 1990’erne flyttede musikskolen ind i hjørnebygningen, som helt frem til 2007 fortsat var hjemsted for kommunalbestyrelsesmøder i byrådssalen.

”Jeg kan huske, at den gamle borgmester, Hanne Falkensteen, kom ind med fyldte chokolader til koret, der holdt prøver i et lokale ved siden af,” fortæller musikskoleleder Oluf Hildebrandt-Nielsen.

Kom med bag om
I en artikel-serie går Ugebladet Hørsholm bag om en række lokale steder og historiske ejendomme, hvor vi fortæller, hvad der sker inde bag facaden.

Vi har besøgt:
  • Det Gamle Rådhus
  • Hørsholm Midtpunkt
  • Karen Blixen Museet
  • Den Militære Klædefabrik
  • Kongevejscentret
  • Hørsholm Sognegård
  • Hovedgaden 55
  • My Beautiful Gallery
  • Arboretet

Læs en ny artikel i serien hver dag her på ugebladet.dk
Historiske rammer

I dag bliver den gamle byrådssal blandt andet brugt til koncerter, når musikskolen holder musikcafeer en gang om måneden.

”Der kan vi mærke, at borgerne synes, det er et hyggeligt sted at gå til koncert, og børnene synes, det er et festligt sted at give koncert,” siger Oluf Hildebrandt-Nielsen.

Foruden koncerter bliver salen også brugt som bryllupssal og foredrag, og salens historiske rammer er noget, som for Tina Gerling giver salen en helt særlig stemning.

”Det er et fantastisk smukt rum. Der er billeder på væggene fra tidligere tiders liv i Hørsholm, og man kan bare mærke stemningen. Man kan mærke historien, og så er det en bygning, som alle Hørsholm-borgere kender,” siger hun.

arrow Bag om My Beautiful Gallery: Kunst i levende rammer
20. januar 2020 kl. 07:25 Opdateret: kl. 07:27
arrow Bag om Hørsholm Sognegård og fredsduernes mure
18. januar 2020 kl. 07:00 Opdateret: kl. 11:18