2. august 2021
En hel dag har tv-holdet fra Frankrig været i skoven og fulgt børnenes dagligdag i Skovbørnehaven Koglerne.
gallery icon

Se billedserie

En hel dag har tv-holdet fra Frankrig været i skoven og fulgt børnenes dagligdag i Skovbørnehaven Koglerne.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Inspirerende at opleve børn være frie i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inspirerende at opleve børn være frie i naturen

Børnene i skovbørnehave Koglerne i Hørsholm fik besøg i Folehaveskoven af tre sejlende franske tv-dokumentarister

Opdateret 04. juni 2020 kl. 01:40
Ugebladet Hørsholm - 21. maj 2019 kl. 17:30
Af Morten Timm

De har gennem årene haft besøg af både japanere og kinesere. Nu er det et fransk tv-hold, der er nysgerrig efter at se, hvordan en skovbørnehave i Hørsholm fungerer.

arrow Læs også: Bæredygtige børn: Koglerne inspirerer på fransk tv

I flot solskinsvejr fulgte en journalist og to fotografer fra det omfattende fremtidsprojekt Energy Observer i sidste uge med de omkring 25 børn fra Skovbørnehaven Koglerne ud til deres lille hytte og værested i Folehaveskoven for at opleve en dag i en dansk skovbørnehave.

"Det er meget inspirerende at opleve børn være frie og ude i naturen på denne her måde," fortæller journalist Amélie Conty og tilføjer, at sådan er det slet ikke i Frankrig.

"Her starter vi i skole, når vi er fire år og sidder i et klasseværelse og skal lære bogstaver og tal," tilføjer hun og vurderer umiddelbart, at den danske model giver en helt anden social læring hos børnene end i Frankrig.

Netop det danske og nordiske børnesyn er noget, som det franske tv-hold har fokus på og som er omdrejningspunktet for den tv-dokumentar, som det skal lave og som forventes at blive sendt på den franske Canal + sidst på året eller i begyndelsen af 2020.

Fornylig fik Hørsholm Kommune en henvendelse fra den franske ambassade, som på vegne af Energy Observer var på udkig efter et specielt sted for børn. Valget faldt på Koglerne i Folehaveskoven.

Amélie Conty og hendes to kollegaer er som reporterhold med på en længere rejse med den brintdrevet katamaran Energy Observer, som sejler verden rundt for at finde og sætte fokus på fremtidens løsninger for verden under overskriften 'Fremtidens Odyssey".

Projektet er skabt og sat i søen af en tidligere fransk økologiminister, og den samlede rejseplan lyder på seks år med 101 stop i 50 forskellige lande.

For det sejlende tv-hold, der netop har indledt den nordeuropæiske rundtur og har et stop på fire dage København, er det også helt særlig og dejlig oplevelse at få en en hel dag i skoven med glade børn, når man nu til daglig bor på en katamaran, fortæller den franske journalist med et smil.

Hun har foreløbig været med i to år.

Lars Lindkvist Madsen, daglig leder af Koglerne, fortæller, at filosofien er at give børnene et bæredygtigt menneskesyn, hvor man både tager hensyn til hinanden og naturen.

"Vi passer på naturen og tager selvfølgelig vores affald med os. Her er der ikke fokus på alverdens plastik legetøj, og vi tænker også meget i genbrug. Det er vores ambition at skabe nogle små mennesker, som er så glade for naturen, at de ikke at tænke over også passer på den," siger Lars Lindkvist Madsen.

Fredag 7. juni kan Hørsholms kommunale og selvejende skovbørnehave Koglerne fejre 30 års fødselsdag. De holder til i det hvide skovløberhus på Folehavevej 66, men hver dag kl. 9 - uanset vejret - går alle børn og voksne ind til deres lille hytte og indhegnet område i skoven, hvor de leger og hygger sig til frem kl. 14.30, inden turen går hjem igen.

arrow Børnehave ramt af corona: Alle sendt hjem
28. oktober 2020 kl. 09:12 Opdateret: kl. 09:25
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?