4. august 2020
Hvis du er syg, så undgå at nyse på din hund. Foto: Dorte Rye Silbo
Hvis du er syg, så undgå at nyse på din hund. Foto: Dorte Rye Silbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Undgå at nyse på dit kæledyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undgå at nyse på dit kæledyr
Ugeavisen Næstved - 20. marts 2020 kl. 06:00
Af Dorte Rye Silbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tænk over hvis du rører ved andres hunde, eller hvis du er syg med corona. Kæledyret kan faktisk være potentielle smittebærer af coronavirus COVID-19, som netop nu er i udbrud.

Dyrlæge Susanne Schantz fra Falke Dyreklinik fortæller, at hvis man nyser ud over sin hund eller kat kan de viruspartikler, som nyset indeholder faktisk sidde i pelsen. Indenfor en tidshorisont, som dyrlægen endnu er usikker på, kan virus smitte, når man kæler med dyret.

Fakta er, hvis en smittet aer og nusser med sin hund og naboen gør det samme bagefter, kan hunden risikere at smitte naboen. Men det er kun realistisk i det øjeblik, at den smittede har nyst på sin hund eller måske ikke har vasket hænder eller brugt håndsprit inden hunden bliver kælet.

Modsat er der ingen beviser på at hunde og katte kan blive syge af COVID-19. Virussen lever ikke i dyrets slimhinder på samme måde, som den gør det hos mennesker.

- Jeg er blandt andet bekendt med, at der på dyrlægelaboratorier arbejdes på, at være klar med udstyr til at undersøge for COVID-19 hos hunde og katte, siger Susanne Schantz.

Hos Falke Dyreklinik på Erantisvej er der naturligvis også mange forholdsregler, der spiller ind. Der må f.eks. kun være en patient med en ejer af gangen i klinikken.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk