16. september 2019
Poul Riis er glad for at køre racerløb på fjernsynet. Det er især sjovt, når han udfordres af sine børn. Foto: Dorte Rye Silbo
gallery icon

Se billedserie

Poul Riis er glad for at køre racerløb på fjernsynet. Det er især sjovt, når han udfordres af sine børn. Foto: Dorte Rye Silbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tryk på i 80 år og stadig et legebarn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tryk på i 80 år og stadig et legebarn
Ugeavisen Næstved - 25. marts 2019 kl. 13:42
Af Dorte Rye Silbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Poul Riis, der stod bag Næstveds første offsettrykkeri, går tæt på nostalgien og fortæller om sit liv nu og dengang.

1. april kan han fejre sin runde fødselsdag.

Poul Riis er netop vendt hjem efter en 1.000 kilometer lang tur i bil til Norge for at besøge sin søster, der fyldte 90 år. Turen skræmmer en tæt på 80-årig mand - for han elsker at køre bil.

Det ses tydeligt, når man træder indenfor i den lille toværelses lejlighed, hvor et bilrat er monteret på sofabordets glasplade. Legetøjet fik Poul Riis, da han fyldte 75 år af sine børn.

- Rattet er koblet til et spil på mit fjernsyn, så jeg kan køre racerløb på autentiske baner. Når børnene er på besøg konkurrerer vi om den hurtigste baneomgang, fortæller Poul Riis.

- Da jeg var i Norge, så jeg en mindre udgave af en Star Wars robot, som jeg bare måtte eje. Min søster forbarmede sig og købte den til mig som en fødselsdagsgave, tilføjer han.

Allerede som barn var den gal med teknikken. Sammen med en kammerat blev der arbejdet med fjernstyring til langt ud på natten, og det var ikke så populært lige ovenpå forældrenes soveværelse i Frederikssund, hvor Poul Riis er opvokset.

Trods interessen for teknik er han dog chokeret over så mange, der er afhængige af deres mobiltelefoner. - Som barn havde mine forældre hverken bil eller telefon. Men alligevel oplevede vi, at det man for eksempel hørte i Havnegade, det meget hurtigt blev fortalt på slagteriet i modsatte ende af byen, smiler Poul Riis.

Hans seneste interesse er 3D-printning. Fødselarens yngste søn er dygtig til at tegne og har lavet en tegneserie. Figuren i serien hedder Grislum, som er fremstillet via 3D-printning.

- Det er meget spændende og i fremtiden kommer man til at fremstille legemsdele via 3D printning.

Læs hele historien i Ugeavisen Næstved i denne uge.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk