25. september 2020
Ole (tv), Freddy og Bente er i fuld gang med at fylde containeren.
gallery icon

Se billedserie

Ole (tv), Freddy og Bente er i fuld gang med at fylde containeren.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syriske flygtninge får nødhjælp fra Rønnebæksholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syriske flygtninge får nødhjælp fra Rønnebæksholm
Ugeavisen Næstved - 05. februar 2020 kl. 15:00
Af Jan Jensen

Nødhjælp Det runger indeni den store container. Hospitalssengene stilles på højkant, så de fylder mindst. Senere fyldes huller og mellemrum ud med tøj.

Den frivillige stab tæller otte personer med vidt forskellige baggrunde. De har det tilfælles, at de brænder for at gøre en forskel. Og så kan man i øvrigt ikke lære dem noget om, hvordan man bedst udnytter pladsen i en skibscontainer.

I 2019 blev der pakket 32 enheder fra Rønnebæksholm.

Denne her er den tredje i år, og den er - ligesom de andre - noget ganske særligt. Ole Olsen er tidligere vognmand, og han styrer det enorme lager, som er pakket fra gulv til loft i staldene på den gamle herregård.

En kold tid
- Vi har et godt samarbejde med den syriske forening i Danmark. Det er dem, der betaler forsendelsen, fortæller Ole Olsen og viser den ønskeliste som containeren fyldes efter.

Toiletstol, rollator, senge til børn tøj. "ALT tøj". Sådan står det beskrevet, for det er en kold tid i den syriske flygtningelejr, som udgør et hjem for mange tusinde familier, der er flygtet ud af det krigshærgede land.

30 års jubilæum
Nødhjælpsdepotet Danish Relief Group på Rønnebæksholm blev etableret af den nu afdøde Erik Junker Krabbe, som begyndte med at sende nødhjælp til Litauen. Han tog selv med til modtageren for at sikre at de indsamlede materialer kom i de rette hænder.

I år er det 30 år siden indsamlingen begyndte, og cirka 270 containere er siden blevet pakket og skibet af sted til mange afrikanske lande. Hviderusland, Ukraine og Litauen er stadig på listen.

Gode forbindelser
Fejringen af jubilæet vil formentlig blive til sommer. Det skal lige passes ind med, hvad der ellers er på programmet. Denne mandag er der fokus på den store grønne container, som fyldes med velholdte og fuldt funktionsdygtige effekter.

Det har fundet vej fra hele Danmark til Rønnebæksholm. Danish Relief Group samarbejder med mange kommuner, som naturligt tænker nødhjælpsdepotet ind i renoveringer og investeringer i nye møbler samt udstyr der kan bruges til at indrette et plejehjem eller hospital.

Lager fyldes og tømmes
Ole Olsen giver en lille rundvisning på lageret, som med garanti ikke bliver tømt denne mandag. Der er masser af gode ting klar, når der igen er en organisation, der har skaffet midler til at køre en skibscontainer i stilling.

- Vi har stadig brug for gode ting, og private mennesker er også meget velkomne med ting. Vi er herude mandag og tirsdag formiddag, men det er en god idé at ringe først, siger Ole Olsen.

n

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk