22. oktober 2020
Bestyrelsen i skulpturgruppen er her indrammet i den nye port til promenadens skulpturpark. Fra venstre ses Paul Dubienko, Nils Stahlschmidt, Nils Byskov Ottosen og Harry Nielsen. Fotos: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Bestyrelsen i skulpturgruppen er her indrammet i den nye port til promenadens skulpturpark. Fra venstre ses Paul Dubienko, Nils Stahlschmidt, Nils Byskov Ottosen og Harry Nielsen. Fotos: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skulptur udgør porten til Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skulptur udgør porten til Næstved
Ugeavisen Næstved - 02. september 2020 kl. 09:24

-Der er måske nogle der tror, at nogen har tabt noget på vej til genbrugsstationen. Sådan er det med kunst. Det handler om at se sit eget billede i det.

arrow Læs også: Politisk skiftedag: Havnekritiker får plads i bestyrelse

Formanden for havneudvalget Kristian Skov-Andersen indrømmer blankt, at han ikke har den store forstand på kunst, men han slår fast, at Ulrik Vintersborgs skulptur gør en kæmpe forskel lige der, hvor kanalen slår et lille knæk.

Borgere i området og andre forbipasserende har længe haft glæde af de to første skulpturer på havnepromenaden. Her ses allerede værker af Kristian Nesgaard, Knud Verner Knudsen og Ulrik Vintersborg. Sidstnævnte skulle have været indviet for godt fem måneder siden, men coronakrisen kom i vejen, og det eneste gode ved det er, at jorden og græsset omkring skulpturerne har sat sig. De står nu mere færdige og integreret på den grønne stribe langs havnepromenaden.

Nye værker på vej

Formanden for byens skulpturgruppe Nils Byskov Ottosen kalder Ulrik Vintersborgs værk for porten til skulpturparken, og han oplyser, at der er fem skulpturer i støbeskeen. Den lokale afdeling af Sydbank har via Sydbank Fonden doneret 100.000 kr. til skulpturparken.

Statens Kulturfond har givet 25.000 kr. hvilket regnes for en blåstempling af indsatsen med forskønnelse af området langs kanalen i Næstved.

Gør noget for andre

Bestyrelsen i skulpturgruppen fejrer dagen med et lille glas og nogle taler. Kristian Skov-Andersen får officielt overdraget skulpturerne, og nu er det op til havnen at passe på de to skulpturer og dem der kommer for fremtiden.

- Noget tyder på, det bliver en let opgave. Skulpturparken er en pendant til restauranten b-spis. Det er lokale mennesker, der står bag et initiativ som er med til at løfte byen. I er ildsjæle - nogle der gør et stort arbejde, som mange andre får glæde af, siger havneformanden.

Indvielsen af de to skulpturer holdes tæt ved Ulrik Vintersborgs "port". Han er frisk til at springe op på sit eget værk.

Ulrik Vintersborg lavede oprindelig værket i marmor på sit værelse i sin tid på kunstakademiet i Venedig. I nutiden er det smeden Knud Petersen, der realiserede det store format, og det fik han stor tak for.

arrow Stor mangel på byggegrunde
29. september 2020 kl. 12:49 Opdateret: kl. 10:20
arrow Se billeder: Bygger bro af verdens hårdeste træsort
26. september 2020 kl. 17:23 Opdateret: kl. 17:49
arrow Debat: Tak for godt samarbejde, Niels
26. september 2020 kl. 15:55 Opdateret: kl. 15:52
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk