24. maj 2019
Puk Elgård har en check med til Jórunn Davidsen, der - naturligvis - har sit kæreste eje, Sisu, på skøddet. Den bliver helt salig, når den kløes i nakken. Foto: Per Witt
gallery icon

Se billedserie

Puk Elgård har en check med til Jórunn Davidsen, der - naturligvis - har sit kæreste eje, Sisu, på skøddet. Den bliver helt salig, når den kløes i nakken. Foto: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sisu er en vaskeægte helt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sisu er en vaskeægte helt
Ugeavisen Næstved - 16. oktober 2018 kl. 10:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Under en voldsom depression og et langt sygdomsforløb, kæmpede 22-årige Jórunn Davidsen fra Næstved med viljen til at leve. Mens lægerne prøvede alle metoder, blandt andet elektroshock, var det hunden Sisu, der blev Jórunns redningsmand.

Det var kærligheden til hendes personlige dyrehelt, der fik Jórunn Davidsen, der bor på Jørgen Jensens Vej i Næstved, til at beskrive for dommerkomiteen, hvorfor hun ville nominere sin toårige franske bulldog til Danmarks Dyrehelt, der er en landsdækkende konkurrence, afviklet af Agria Dyreforsikring på fjerde år.

Konkurrencens dommerpanel er enige: Sisu er en vaskeægte dyrehelt. Blandt over 800 indstillede kæledyr er Sisu udpeget som den regionale, sjællandske dyrehelt 2018.

- Han løftede mig op af det dybe hul, som ingen læge eller medicin kunne klare. Selvom jeg stadig har dage, hvor jeg vågner og tænker 'øv', så når jeg ser hans dejlige rynkefjæs, der fylder halvdelen af puden, tænker jeg, at det nok skal gå alligevel, fortæller Jórunn.

I fredags kom tv-værten, dyreelskeren Puk Elgård fra dommerpanelet forbi hos Jórunn i hendes lille lejlighed på Jørgen Jensens Vej med en check på 5000 kroner, som Jórunn nu kan donere til et dyrevenligt formål.

- Det er jo en utrolig kærlighedshistorie Jórunn har fortalt os. Og et godt eksempel på, at samspillet mellem dyr og mennesker kan være helbredende og livgivende, sagde Puk Elgård, der selv har to hunde og to katte.

Nu går Sisu og Jórunn videre til den landsdækkende finale, hvor de skal dyste mod en jysk og en fynsk vinder om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2018.

...
Læs hele historien i Ugeavisen Næstved i denne uge.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk