15. juli 2019
Signe Lauritzen og Bettina Buchwald fra Liva Rehab på deres flyverkontor i Næstved
Signe Lauritzen og Bettina Buchwald fra Liva Rehab på deres flyverkontor i Næstved
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rehabiliteringscenter får plads i Frivilligcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rehabiliteringscenter får plads i Frivilligcenter
Ugeavisen Næstved - 13. marts 2019 kl. 09:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

LivaRehab, der står for Liv, Integritet, Viden, Arbejde - og REHAB-ilitering, er det første nordiske rehabiliteringscenter, der behandler og rehabiliterer mennesker med prostitutionsskader, incestoverlevere, mennesker der er gået i stå på grund af seksuelle overgreb, kønsrelateret vold og undertrykkelse. Foreningen har afdelinger i København, Vordingborg og snart også i Århus.

Signe Lauritzen og Bettina Buchwald fra LivaRehab har fast kontorplads i Vordingborg, hvor de hjælper kvinder og mænd, der har været udsat for vold og seksuelle overgreb.

Nu har de også fået kontorplads i Frivilligcenter Næstved - dog uden fast kontortid.

Personalet består bl.a. af socialrådgivere, socialpædagoger, psykolog, psykiater, akademiske medarbejdere og omsorgsmedarbejdere.

Deltagerne, der starter i forløb hos LivaRehab, bliver ofte henvist via sundhedspersonale såsom jordemødre, sundhedsplejersker og distriktspsykiatrien. Det kan også være sagsbehandlere i jobcentre og kommuner, der spotter personer med behov for hjælp og hjælper dem videre til LivaRehab. Igennem de otte år LivaRehab har eksisteret er mere end 1000 personer blevet hjulpet.

Ofte starter et forløb med et telefonopkald - enten fra den forurettede selv, fra en fagperson eller fra en pårørende. Ved en udredningssamtale afklares det, hvad deltageren har brug for, og om han eller hun falder inden for LivaRehabs målgruppe. Deltagere får tilbudt et samtaleforløb med mulighed for psykologsamtaler. Ofte er der mange komplekse problematikker, der skal kigges på som for eksempel hjælp til afklaring omkring boligløshed, gæld, netværksdannelse, studie og/eller arbejdsforhold.

Udover samtaler med deltagere i LivaRehabs behandlingsforløb tager Bettina og Signe ud til skoler og holder oplæg om blandt andet gråzoneprostitution. Det gør de for at sætte fokus på, hvilken sårbar situation, man udsætter sig selv for, hvis man bytter sex for tasker, middage, tryghed, mad, omsorg og husly.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk