23. september 2019
Broen er ikke høj nok, og mens togtrafikken stoppes og sporene gøres klar til elektrificering og højere hastighed, bliver den gamle jernbanebro på Østre Ringvej revet ned og erstattet af en ny. Fotos: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Broen er ikke høj nok, og mens togtrafikken stoppes og sporene gøres klar til elektrificering og højere hastighed, bliver den gamle jernbanebro på Østre Ringvej revet ned og erstattet af en ny. Fotos: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rampen under pres når Østre Ringvej lukkes i fem måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rampen under pres når Østre Ringvej lukkes i fem måneder
Opdateret 03. april 2019 kl. 12:21
Ugeavisen Næstved - 03. april 2019 kl. 12:18
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Afløseren til den ikoniske bro over Rampen satte trafikanters tålmodighed på prøve. Så snart DM i Skills er overstået venter ny og endnu større udfordring, når Banedanmark river broen over Østre Ringvej ned.

arrow Læs også: Vital bro spærret i mange måneder

Årsagen er kendt. Fremtidens eltog skal have strøm fra ledninger, som placeres på master og det kræver øget højde. Desuden sættes støjværn ligesom skinner og banelegeme skal gøres klar til højhastighedstog.

Derfor lukkes sporene fra Næstved-Vordingborg-Orehoved i perioden marts-september, og i den periode vil Banedanmark rive broen ned, og bygge en ny, der bliver en meter højere.

Trafikanter i Næstved forberede sig på, at Østre Ringvej lukker. Det gælder både krydset ved den gamle Præstøvej og T-krydset til Ny Præstøvej som inddrages til at fjerne og erstatte 150 meter bro og vej.

Bilister, der normalt holder i kø for at nå frem til rundkørsel ved tankanlægget på Ny Præstøvej, vil blive mødt af tydelige skiltninger, der henviser til at bruge Ring Øst.

Holder man i stedet den vanlige retning direkte mod rundkørslen ved tankstationen på Ny Præstø er der kun én vej videre.

Der kan kun køres på den lille bid Ny Præstøvej, der går langs banen, og fører direkte til den nye bro og lysregulering på Rampen.

- Det bliver den eneste smutvej, og vi håber i det mindste, at trafikken her vil blive begrænset til personbiler, siger Lasse Luffe fra kommunens trafikafdeling.

Han bemærker, at det ikke er ulovligt for tung trafik at benytte vejen til bymidten.

Læs hele historien i Ugeavisen Næstved

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk