24. september 2020
Forfængelighed og fordomme står i kø blandt danske cykelentusiaster. Preben Lindquist hos Næstved Cykel Center fortæller, at high-end el-cykler sælger bedre end koncentionelle MTB'ere i udlandet. Foto: Jan Jensen
Forfængelighed og fordomme står i kø blandt danske cykelentusiaster. Preben Lindquist hos Næstved Cykel Center fortæller, at high-end el-cykler sælger bedre end koncentionelle MTB'ere i udlandet. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ræs med elmotor giver bedre træning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ræs med elmotor giver bedre træning
Ugeavisen Næstved - 15. oktober 2019 kl. 18:00
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Teknik Specialized er kendt for kvalitetscykler som blandt andre verdensstjernen Peter Sagan kører på. Det amerikanske mærke har en iøjefaldende placering midt i forretningen, og cykelentusiasten bemærker straks, at den ellers flotte MTB'er har elmotor.

Preben Lindquist ved at fordommene dominerer de fleste cykelentusiasters hjerner. Det er dansk fænomen, fordi Danmark sakker agterud, når det gælder om at være med på nye tendenser indenfor cykling.

- 60 procent af Specialized' salg af cykler er med elmotor. Hvis man parkerer en MTB med el-motor ved en café i Tyskland vil det blive opfattet som sejt. Det samme gør sig ikke gældende herhjemme, siger Preben Lindquist fra Næstved Cykel Center og tilføjer et vigtigt ord: Endnu.

- Der er mange fordele ved el-motorer. Cyklen kører ligeså godt uden motoren tændt, men den kan også koble el på, når der er brug for det. Det er et spørgsmål om forfængelighed mod fordele. Fordelene vinder, for der er lavet test af, at man holder en bedre kadence med el-motoren og derved får en bedre træning.

- I forbindelse med Tour de France fik Peter Sagan og resten af holdet lejlighed til at prøve racer-modellen med el-motor. Vi får også testcykler, som man kan låne, siger Preben Lindquist.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk