23. oktober 2019
Billedet fra begyndelsen af turen mod syd. Peter Boesgaard har fået mange gode oplevelser med det hjemmesyede Dannebrog på styret. Det er en icebreaker på turen mod Balkan.
gallery icon

Se billedserie

Billedet fra begyndelsen af turen mod syd. Peter Boesgaard har fået mange gode oplevelser med det hjemmesyede Dannebrog på styret. Det er en icebreaker på turen mod Balkan.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Peter på hjul - på vej mod Pristina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter på hjul - på vej mod Pristina
Ugeavisen Næstved - 12. juni 2019 kl. 10:58
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han har cyklet i Sverige, Tjekkiet, Polen, Mols Bjerge og Fruens Plantage. Peter Boesgaard fra Næstved er vild med at træde i pedalerne og han er i MTB-kredse kendt som den lette og hurtige rytter, der er god til at finde stier og smutveje i naturen.

I øjeblikket er han på endnu en personlig ekspedition. Familie og venner følger cykelturen til Balkan på de sociale medier. 53-årige Peter Boesgaard pakkede sin cykel i slutningen af maj, stod på toget til Dresden i Tyskland og har siden været på hjul hver dag i fjorten dag med kurs mod Balkan halvøen og målet Pristina - hovedstaden i Kosovo.

- I går tog jeg en smutvej gennem et pas mellem Østrig og Slovenien, som sparede mig for 20 km, jeg vidste det ville blive hårdt arbejde, og det blev det. 900 meter med stigning på 18 pct. kunne mærkes. På et tidspunkt får jeg lidt ubalance og må stoppe op og den stejle stigning gjorde, at jeg ikke kan sætte i gang igen og må trække resten af vejen til det fladede lidt mere ud. I dag (3. juni red.) nyder jeg en fridag på en Slovensk campingplads med den flotteste udsigt jeg endnu har set.

- Det er personligt udviklende, og så er der selvfølge selve eventyret med at se nye steder og ikke have kontrol over tingene, da alt ikke er planlagt hjemmefra. Og det er også en udfordring for mig at være i, men jeg tror også på, at det er udviklende, fortæller Peter Boesgaard.

Han vil have cyklet godt 2.000 km, når han når til Pristina. Derfra flyver han hjem til familien i Næstved.

Læs hele historien i Ugeavisen Næstved

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk