16. september 2019
Cityforeningens formand Lars Børsting og de to menige medlemmer af foreningen Malene Pedersen og Jørgen Kold håber påskeudsmykningen bliver nydt - og at påskeliljerne står smukt hele påsken. Foto: Per Witt
gallery icon

Se billedserie

Cityforeningens formand Lars Børsting og de to menige medlemmer af foreningen Malene Pedersen og Jørgen Kold håber påskeudsmykningen bliver nydt - og at påskeliljerne står smukt hele påsken. Foto: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Påsketyvstart på byens torve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Påsketyvstart på byens torve
Ugeavisen Næstved - 21. marts 2019 kl. 15:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er endnu en måneds tid til vi skal gætte gækkebreve, kaste os over flødechokoladeæg og klappe små søde lam før vi spiser dem.

Men det afholder ikke Næstved Cityforening og Næstveds bylivsgruppe fra at gøre centrum klar til højtiden allerede nu. På Hjultorv og Axeltorv har Park & Vej pyntet pladserne efter alle kunstens regler.

På hver af torvene står to cirkler fyldt med jord og de næsten 2.000 påskeliljer af lavstammet art. De største står på Axeltorv og alle fire er indrammet af ca. 15 cm høje metalbånd, der er lavet lokalt hos maskinfabrik P.K. Jeppesen & Søn i Næstved.

- Påskekreationen er vores bud på en påsketradition, der kan skabe mere liv og hygge til bymidten, siger Jørgen Kold fra Næstveds bylivsgruppe.

Cirklerne hvor påskeliljerne står er designet af Næstved Cityforenings formand Lars Børsting. Han har haft passeren og lommeregneren fremme og beregnet hvor mange kvadratmeter påskeliljer, der skulle indkøbes. Det blev derfor beregnet til de næsten 2.000 liljer, der står tæt i små grupper.

- Udsmykningen har kostet 35.000 kroner, og vi regner da med at både metalrammer og udsmykning ikke bliver vandaliseret så investeringen kan holde flere sæsoner, siger Lars Børsting.

n

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk