29. oktober 2020
Claus Würfel, teknisk direktør hos Ortofon, bor selv i Næstved. 1. oktober åbner den nye udviklingsafdeling på Axeltorv 5. Den bemandes med 12 ingeniører, der skal stå for satsningen i høreapparatindustrien. Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Claus Würfel, teknisk direktør hos Ortofon, bor selv i Næstved. 1. oktober åbner den nye udviklingsafdeling på Axeltorv 5. Den bemandes med 12 ingeniører, der skal stå for satsningen i høreapparatindustrien. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ortofon i New York og Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ortofon i New York og Næstved
Ugeavisen Næstved - 23. september 2020 kl. 11:00
Af Jan Jensen

Hvorfor tage motorvejen til København, når der er mulighed for at få et spændende job i Ortofons nye udviklingsafdeling i Næstved?

Det er et retorisk spørgsmål fra teknisk direktør Claus Würfel. Der er nemlig mange dygtige ingeniører i mikroteknik på Syd- og Vestsjælland. Ortofon har ansat de første ud af i alt 12 ansatte der skal bemande den nye afdeling. Den åbner 1. oktober på Axeltorv 5.

Fra anden sal er der udsigt til torvet. Den verdenskendte pickup-producent har hovedsæde og produktion i Nakskov og har desuden salgskontorer i New York, Tokyo og Münster i Tyskland.

Nu sættes endnu en nål på verdenskortet, og der sker som del af den udviklings-og vækststrategi, hvor der især er fokus på finmekanik og medico-industri.

Tænker stadig dansk

Ortofon har over 100 års erfaring i Danmark, og her går man mod strømmen af firmaer, der typisk etablerer sig med kontor i hovedstaden og flytter produktionen til Østeuropa.

- Vi flytter tre medarbejdere fra Nakskov til Næstved, men også de stillinger genansættes. Så vi styrker begge lokationer med 12 nye ansatte. Det er ingeniører vi har brug for, siger Claus Würfel, teknisk direktør hos Ortofon.

Han bor i Næstved og ved, at der er mange pendlere fra Syd- og Midtsjælland der tager turen til København. Det er nogle af dem Ortofon kan tilbyde et job.

Claus Würfel blev hentet til Ortofon for snart et år siden og har 15 års erfaring i hørreapparatbranchen.

Stor lyd i mikroformat

Når en diamantnål sænkes ned i en vinylrille skabes informationerne til lyd. Princippet i en pickup er helt analogt til øvrige typer transducere som mikrofoner og højtalerenheder.

Ortofon har mange års erfaring med egenproduktion af vitale komponenter. Blandt andet det ophæng pickuppen sidder i, som er fremstillet af gummi og silikone.

Det er herfra samspillet med høreapparatbranchen kommer.

Detektor for høretab

Den analoge teknik har udviklet sig til højteknologi og mikroskopiske komponenter. For godt 15 år siden udviklede Ortofon den såkaldte Bone Conductor.

- Det er en helt unik niche. Bone Bonductoren er afgørende, fordi den bruges til at detektere høretabet hos en person med nedsat hørelse, forklarer Claus Würfel.

Bone Conductoren bruges til at finde ud af, præcis hvordan man tilpasser et benforankret høresystem. En lille skrue i kraniet holder høreapparatet, som bruger knogleforbindelsen til at forstærke lyden til det indre øre.

Ortofon Microtech i spidsen

Udviklingen af Bone Conductoren betyder, at Ortofon har tilføjet ordet "Microtech" til den del af virksomheden.

Nakskovfirmaet har et teknologisamarbejde med DTU i Lyngby og Teknologisk Institut. Herfra bidrages med at bringe ny teknologi ind i Ortofons produkter og produktionsapparatet. Men Ortofons eget udviklingsarbejde er uundværligt, og den nye afdeling i Næstved skal bidrage til fremtidens produkter.

Målet for fremtiden er klart. Nemlig at lægge sig i spidsen som en af de førende medico-virksomheder.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk